Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, Ramazan Bayramı nedeniyle uzun yola çıkacak olan sürücülere, uyarılarda bulundu. Gülen;  “Uykusuz, yorgun bir şekilde yola çıkılmamalı. Mutlaka 2 saatle bir mola verilmeli, trafik kurallarına uyulmalı” dedi.

Haber: Nilay Çelik – Servet Gökçek

Bayram tatilini memleketinde geçirmek isteyen ya da bayram tatiline çıkacak olan vatandaşlar araçlarıyla yollarda yoğunluk oluşmasına neden olacak. Yaşanan yoğunluk nedeniyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı, Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, sürücülere dikkat edilmesi gereken trafik kurallarını hatırlattı.

 “SÜRÜCÜLER ARAÇ BAKIMLARINA DİKKAT ETMELİ”

Burak Gülen, yola çıkacak sürücülerin araç bakımlarını yaptırmaları tavsiyesinde bulunarak; “Uzun yola çıkacak olan özellikle bayram için bir yerden bir yere hareket edecek olan sürücülere tabii ki de bazı uyarılarımız var. Sürücüler yolculuklarını yapmadan önce kesinlikle araçlarının bakımlı olmasına dikkat etsin. Bakımsız bir halde o araçla yola çıkmasın farklı sorunlarla karşılaşabilirler. Bunun haricinde lastik havalarını kontrol etsinler yine karayolu üzerinde herhangi bir sorun yaşamamak için. Tabi ki de trafik, hız kurallarına uyarak takip mesafesine dikkat etsinler.  Bu daha güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlar. Uzun yolda daha sorunsuz, kazadan uzak bir şekilde hareket etmelerini sağlar” şeklinde konuştu.

“SÜRÜCÜLER İÇİN DE UYARILARIM VAR”

Rahat bir ayakkabı ve sürücünün dinlenmiş bir şekilde yola çıkmasının önemi vurgulayan Gülen, “Araçlar haricinde sürücülere de birkaç uyarım var. Kesinlikle uzun yollara çıkarken dinlenmiş olmaları çok önemli, uykularını almış olmaları çok önemli, uykusuz bir şekilde yola çıkmasınlar. Bunlar haricinde çoğu kimse önemsemez ama rahat bir ayakkabı bu tarz uzun sürüşlerde ve uzun yolculuklar da çok büyük iş görür. Sürücünün bir şekilde aşağıdaki pedallarda rahat etmesi sağlar. Daha az sorunla yoluna devam eder” dedi.

“UZUN YOL ÜZERİNDE 2 SAATTE BİR MOLA VERİLMELİ”

Gülen, uzun yollarda mola verilmesi ve her ihtimale karşılık araçlarında yiyecek, içecek bulundurması gerektiğini hatırlatarak, “Kalabalık ya da bir kişi, iki kişi veya kendi başına çıktı diyelim kesinlikle yanına bir atıştırmalık ve su almalı. Aracın içerisinde bulunan bu atıştırmalık ve sular olası bir trafik sıkışıklığında çok büyük işine yarayacaktır. Kesinlikle uzun yol üzerinde 2 saatte bir mola vermeleri çok önemli en azından bir 15 dakika aracın içerisinde oturarak değil, aracın dışına çıkıp gerekirse bir iki adım atıp, temiz bir oksijen alıp, o 15 dakikayı geçirdikten sonra tekrardan yoluna devam edebilir. Herkese güvenli sürüşler diliyorum. Kazasız belasız bir bayram diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ