TBMM’de yaşanan cami gerginliği, Bolu AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü’nün, “Kutsallarımızın bu kürsüden dile getirilmesini çok anlamlı bulmuyorum” ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Bizim aramızda ki biraz önceki tartışmada da ben yanlış anladığımı düşünüyorum, beyan esastır, bir sorun yok” ifadeleriyle tatlıya bağlandı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün, Borazanlar Mahallesi’nde yapılacak cami ile ilgili açıklaması sonrası yaşanan gerginlik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel’in cevap vermesiyle büyüdü.

“YÜCE MECLİSİMİZİN TAKDİRİNE ARZ EDİYORUZ”

Milletvekili Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, yapımı devam eden caminin karşısında bulunan alkollü mekana ruhsat vermesini eleştirerek “Dün Cumhuriyet Halk Partisi adına, anayasa mahkemesine Kuran-ı Kerim’i kapatma davasına konu eden bir şahsın, o caminin karşısına meyhane ruhsatı veren bir Belediye Başkanı’nın samimiyetini yüce meclisimizin takdirine arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ İRADE, TANJU’YU SEÇTİ, HADDİNİ BİL”

Küpçü’nün açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Diyorsunuz ki bir sürü suçlama var, ‘biz sandığa girdik çıktık aklandık’. Bir sürü rezalet var, ‘Milli irade bizi seçti’. Kardeşim Tanju’ya laf edeceksen önce, Bolu’da ki son milli irade, Tanju’yu seçti, haddini bil” diyerek cevap verdi.

Bu sözlerin ardından Meclis Başkanvekili Celal Adan, gündem maddelerinin okunmasını isterken Vekil Fehmi Küpçü söz istedi. Meclis Başkanvekili Adan ise maddelerin okunmasından sonra Fehmi Küpçü’ye söz vererek, tartışmanın uzamamasını, kutsal değerlerin buraya taşınmaması gerektiği vurgusu yaptı.

“KUTSALLARIMIZIN KÜRSÜDEN DİLE GETİRİLMESİNİ ANLAMLI BULMUYORUM”

AK Parti Bolu Milletvekili Küpçü, sakinlikle Bolu’nun hayırseverlerinden bahsederek, Meclis Başkanvekili Adan’ın sözlerine katılarak, “Bolu hayırseverleri ile müsemma bir şehir. Bu nedenle hayırseverleriyle müsemma olan bir şehir de bunların yaşanmaması lazım. Elbette ki siyaset yapma muradıyla zaman zaman bunlar meclis kürsüsünden dile getiriliyor. İzzet Baysal gibi marka bir ismin, bir hayırseverin, olduğu bir coğrafyada, kutsallarımızın bu kürsüden dile getirilmesini çok anlamlı bulmuyorum” diye konuştu.

“KENDİ YANLIŞ ANLADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Bunun üzerine tekrardan söz alan Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tanju Özcan’ın büyük bir seçimi yüksek bir oranla kazandığını hatırlatarak, “İlk konuşmamda da dedim, Fehmi kardeşimizi, Fehmi Başkanı, Fehmi vekili, hep sizin de benimde üzerimde mutabık olduğu tavrıyla biliriz. O tavra yakışmadığını söylemiştim, o gerginlikten sonra da dönerken maskesini kapatırken, ‘kastım size değil’ dedi, o konuda da yatıştık. Bolu bir terazi kurdu,  31 Mart 2019’ da kendisi Bolulunun karşısına çıktı ve hiçbir siyasiye nasip olmayacak çok yüksek oranda bir teveccühle ve diğer partilerden de destek alarak seçildi. Böyle olunca Bolu’nun iradesine saygı duymak lazım, kendisi cevap veremeyeceği bir nokta da, eski defterleri hem de tahrif ederek, hem de böyle kayıtlara son derece rencide edici ifadeler bırakarak karıştırmamak lazım, bizim aramızda ki biraz önceki tartışmada da ben kendi yanlış anladığımı düşünüyorum, beyan esastır, bir sorun yok” dedi.

Editör: TE Bilisim