Bolu’da, Mengen usulü su böreğinin yanında cevizli ev baklavasıyla da yoğun talep gören Mengen Su Böreği İşletmecisi Ender Can, yaptıkları ev baklavasının lezzetinin sırlarını paylaştı. Can, “Ev baklavası zahmetli bir konu. Baklavanın yufkasının açılması zor. İnce ve yaklaşık 50 kat, ustalık gerekiyor. Kullandığımız tatlandırıcı tamamen pancar şekerinin şerbetidir. Cevizi de oldukça boldur” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da meşhur su böreği ile bilinen Mengen Su Böreği’nin kendileri yaptığı cevizli ev baklavası da yoğun ilgi görüyor. İnce bir ustalık ile yaklaşık 50 kat açılan ev baklavasının yufkasına ceviz eklendikten sonra fırına sürülüyor. İyice kızaran hamurun üzerine sıcak şerbeti eklendikten sonra leziz ev baklavası satışa sunuluyor.

İşletmeci Ender Can, yaptıkları cevizli ev baklavasının tüm inceliklerini anlattı. Can, özellikle bayramlarda baklava siparişlerinin yoğun olduğunu söyleyerek, “Bizim bir ürünümüz de cevizli ev baklavasıdır. Ev baklavası için bayramlarda yoğun siparişler alıyoruz. Bu konuda, kullandığımız tatlandırıcı tamamen pancar şekerinin şerbetidir. Müşterilerimiz, o konuda müsterih olabilirler. Cevizi de oldukça boldur. Bildiğimiz klasik ev baklavasıdır” diye konuştu.

“SİPARİŞ GÖTÜRMÜYORUZ”

Ender Can, ev baklavası için sipariş götürmediklerini ifade ederek, “Günlük üretim miktarı çok değişkendir. Özel bir gün olur, müşteri 20 tepsi sipariş verir. Bazen de sipariş olmaz, buradan kilo ile satarız. Sipariş götürmüyoruz. Maalesef bu bizim eksiğimiz. Bu işin hem maliyetli hem de koronavirüs salgını sürecinde riskli olduğunu düşünerek, yaşımızdan da korkuyoruz, paket servis yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

“EV BAKLAVASI ZAHMETLİ BİR KONU”

Ev baklavası yapımının zahmetli bir iş olduğunu söyleyen işletmeci Ender Can, şöyle konuştu: “İşin doğrusu, ev baklavası zahmetli bir konu. Baklavanın yufkasının açılması zor. İnce ve yaklaşık 50 kat, ustalık gerekiyor. Gereği kadar da ceviz koyarak, fırında kızartıp, üzerine sıcak şerbetini vererek satışa sunuyoruz. Baklava bizim geleneksel tatlımızdır. Biz de o geleneği devam ettirme gayreti içerisindeyiz.”

 

Editör: TE Bilisim