Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Düzce Belediyesi koordinasyonunda ‘Türkiye’nin Mobilya Kenti Düzce’ başlığı altında düzenlenen ‘Tasarımdan Ticarete Ahşap Zirvesi’ne katıldı.

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde düzenlenen ve 4 oturumdan oluşan zirveye Başkan Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bölge Müdür Yardımcısı Ferdi Özer, Düzce Orman İşletme Müdürü Turgay Kağan, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Canpolat, Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, konunun paydaş temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

‘Düzce’nin Karşılaştırmalı Üstünlükleri’ oturumunda konuşan Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, odun hammaddesi temini ve bölgedeki ormancılık faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle odun hammaddesinin, ülkemiz ormanlarında yapılan silvikültürel faaliyetler sonucunda elde edildiğini vurguladı. Kurum olarak temel amacın, ormanların devamlılığını sağlamak, ihtiyaç duyduğu bakım çalışmalarını yapmak ve yaşlı ormanları gençleştirmek olduğunu dile getiren Bölge Müdürü Mahmut Şentürk doğaya ve bilime uygun bir şekilde yapılan çalışmalar neticesinde ihtiyaç duyulan hammaddenin belirli bir kısmının tedarik edilebileceğini, geri kalan hammadde ihtiyacının alternatif yollarla karşılanabileceğini belirtti.

2023-Duzce-Ahsap-Zirvesi-Mahmut-Senturk-022023-Duzce-Ahsap-Zirvesi-Mahmut-Senturk-042023-Duzce-Ahsap-Zirvesi-Mahmut-Senturk-01

Editör: Servet GÖKÇEK