Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'den 100 milyon aşı geleceğini bildirerek koronavirüs aşısı uygulamasının Mayıs-Haziran ayı gibi bitirilmesini temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama sürecini mayıs-haziran gibi bitirmeyi ve yaza huzurlu girmeyi temenni ettiklerini dile getirdi.

“AŞI, İNSANIMIZ İÇİN EN TESİRLİ KAYNAK”

Aşılama uygulamasına ilişkin bir sorunun yöneltildiği Cumhurbaşkanı, “Tabii ben şu an itibariyle Bakanımızın açıklamasını bizzat kendisinden dinlemiş değilim fakat süreç ne getirir ne götürür tam göremiyoruz. Temenni ediyoruz ki yaz mevsimine çok daha huzurlu şekilde girmiş olalım. Bizim Çin'le yaptığımız ilk anlaşma 100 milyon faz aşıydı. 50 milyon faz aşı bize henüz ulaşmış değil. Şubat sonu bize ulaşacaktı.

50 milyon aşıyı süratle bekliyoruz. 50 milyon faz aşı bize henüz ulaşmış değil. Şubat sonu bize ulaşacaktı. 50 milyon aşıyı süratle bekliyoruz.  Mayıs - haziran gibi bitirmeyi temenni ediyoruz. 1 milyon 400 bin BioNTech aşısı elimize ulaştı. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya'dan da yine aynı şekilde aşı gelmesi itibarıyla bu bizi rahatlatacak." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim