Bolu İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen oturumunda 4 madde görüşülerek karara bağlandı. Bir önerge görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi 2021 yılı Haziran ayı toplantılarının ilk oturumu, divan kâtipleri tarafından haziran ayı il genel meclisi karar özetleri ve il encümeni karar özetlerinin okunması ile başladı.

Nisan toplantılarının ilk gününde yaşanan seçimle yeniden İl Genel Meclis Başkanı olan Yaşar Yüceer, koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine toplantılara katılamamıştı. Mayıs ayında ara verilen toplantılarında ardından Haziran ayı toplantılarının ilk gününde meclis üyelerine teşekkür eden Yüceer, hafta boyunca devam edecek toplantıların ve alınan kararların hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunarak sözlerine başladı.

Yüceer; “Mart ayı son toplantısından sonra ilk defa meclis toplantımıza katılıyorum. Bu sürede meclis başkanlığı, komisyon başkanlıkları seçimleri gerçekleştirildi. Nisan ayı toplantılarına rahatsızlığım nedeniyle katılamadım. Bu anlamda öncelikle Meclis başkanlığı seçiminde meclis olarak şahsıma göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı bana oy veren vermeyen bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Mart Ayı toplantılarının ilk oturumunda ilk gündem maddesi, 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 47. Maddesi ve mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğinin 40. Maddesi gereğince 2020 mali yılı gelir gider kesin hesap cetvelinin görüşülmesi talebi meclis üyelerinin oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi olan, mülkiyeti il özel idaresine ait İzzet Baysal caddesindeki iş merkezinde bulunan fiziksel engelli ve gönüllülerinin sosyal faaliyetlerinde kullanılmak üzere Bolu belediyesine ait tahsisi yapılan 94-H nolu dükkanının tahsis süresinin uzatılması talebi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, mülkiyeti il özel idaresine ait imar planında bolu belediyesince sağlık tesis alanı olarak belirtilen Aşağısoku mahallesi 3334 parsel nosunda kayıtlı 843,06 m2.’lik taşınmazı Ağaşısoku aile sağlığı binasının yapılabilmesi için tahsis talebi İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının ilk gününde Meclise verilen önerge doğrultusunda, Gerede ilçe köylerinin ihtiyaçları için gerekli olan 675.000 TL. ödeneğin Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile toplantı sona erdi.

Toplantılar hafta boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilisim