Bolu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumunda cami yapılacak alan ile ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Gerginliğe neden olan konu ile ilgili kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, “Sayın başkan, Bolu halkına yalan söylüyor. Delillerle kanıtladık. Bu konunun son kez gündeme gelmiş olmasını umut ediyoruz” ifadelerinden sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Benim ne yaptığım, sizin de geçmişte kimlerle kol kola girdiğiniz beni ilgilendirmez. Bir dönem Bolu’da Fetöcüler’in açtığı dönercilere kimlerin ortak olduğunu da biliyoruz” dedi. Başkan Özcan’ın ifadelerinin üzerine meclis toplantısını terk eden Balaban’ı AK Parti meclis üyelerinden kimsenin takip etmemesi ise dikkat çekti.

 AHMET İSHAK GÜLEN

Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci birleşiminde dilek ve temenniler kısmında son olarak söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında yaşanan ‘FETÖ’ polemiği sonrası salonda gergin anlar yaşandı. . Karşılıklı açıklamaların ardından sinirlenen Balaban, toplantıyı terk etti.

Belediye meclis toplantısında ilk olarak Başkan Özcan, Suriyeli mültecilere yapılan yardımlar üzerinden hükümeti eleştirdi. Hükümetin pandemi döneminde esnafa yardım etmek yerine Suriyelilere 40 milyar dolar para harcadığını vurgulayan Başkan Özcan,  “Hükümet son sekiz yıl içinde Suriyeliler için 40 milyar dolar para harcarken pandemi döneminde kendi esnafı için bu paranın yarısını bile harcayamadı.  Ben soruyorum; bu zorlu süreçte kıraathane sahipleri ne yapacak? Yasa çıkartıyorsun ancak belediyeye, esnafa nakdi destek vermesi için izin vermiyorsun. Suriyelileri düşündüğün kadar kendi esnafını neden düşünemiyorsun? Biz kendi esnafına sahip çıkamayan bir hükümet tarafından yönetiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 “GEREKİRSE SURİYELİLERE DE SAHİP ÇIKARIZ”

Bunun üzerine kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, Başkan Özcan’ın hükümet ile ilgili sarf ettiği sözler üzerine, Türkiye’nin mültecilere sahip çıkan bir ülke haline geldiğini ifade ederek, “Türkiye emin ellerdedir. Düşük profili ülkelerden borç alan bir Türkiye gitti, borç veren, mültecilere sahip çıkan bir Türkiye geldi. Gerekirse Suriyelilere de sahip çıkarız. Bazı arkadaşlar kendilerini gösterme, kanıtlama çabası içerisindedir. Onları da anlıyoruz. Sayın başkan, Bolu halkına yalan söylüyor. Delillerle kanıtladık. Bu konunun son kez gündeme gelmiş olmasını umut ediyoruz. Biz bu mecliste ‘Bolu’nun konuşulmasını istiyoruz. Sayın başkan ısrarla konuyu kişisel meselelere indirgiyor. Sayın başkan benimle ilgili ne biliyorsa söylemelidir. Benim HDP ile bağlantım varsa, yanımda ‘terörist’ çalıştırdığım iddiası doğruysa, kanıtlamalıdır” diye konuştu.

 FETÖCÜLER İLE KOL KOLAYDINIZ

Daha sonra Balaban’ın Başkan Özcan’ın bazı üst akılların etkisinde kaldığını iddia etmesi tansiyonun yükselmesine neden oldu. Balaban’ın iddialarına cevap veren Başkan Özcan, “Bizden önceki yönetim üst akılı daha iyi bilir. Siz de meclis üyesiydiniz. FETÖ’cüler ile kol kolaydınız. O üst akılın kimler olduğunuz siz daha iyi bilirsiniz. Bize genel merkez dâhil hiç kimseden talimat gelmiyor. Temsil ettiğiniz zihniyetin, “Beraber yürüdük, yağmurda çamurda ıslandık” diyerek sonra “Kandırıldık” dediği üst akıl ile benim danıştığım insanları birbirine karıştırma” şeklinde konuştu.

“YARGIYA HESAP VERECEKSİN”

Öte yandan Başkan Özcan, Balaban’ın kendisine “alkol aldığı için resmi toplantılara geç kaldığı” iddiaları ile ilgili hukuki süreci başlattıklarını söyleyerek, “Yargıya hesap vereceksin. Alkol alan adam sabahın köründe alkol almaz. Benim ne yaptığım, sizin de geçmişte kimlerle kol kola girdiğiniz beni ilgilendirmez. Bir dönem Bolu’da FETÖ’cülerin açtığı dönercilere kimlerin ortak olduğunu da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

BALABAN SALONU TERK ETTİ

Üst akıl ve FETÖ tartışmalarının ardından sinirlenen Balaban,  Başkan Özcan’a ‘terbiyesiz’ diyerek salonu terk etti.

 

Editör: TE Bilisim