(Haber: Oğuzhan EKE) - Ankara’daki MHP Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısında konuşan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, “Üzerinde durulması gereken konu, ekonomik büyümeden dar kesimli vatandaşlarımızın daha fazla kazanç elde etmesidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara’da Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya MHP Bolu İl Teşkilatı da katıldı. Türkiye’nin her bölgesinden parti üyelerinin ve yöneticilerinin yer aldığı toplantıda MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül konuşma yaptı. Akgül’ün gündeminde ekonomik çalışmalar ve enflasyonla mücadele vardı.

“TÜRK TOPLUMU GELECEĞİN EKONOMİ VİZYONUNA İHTİYAÇ DUYMAKTADIR”

Partisinin ekonomik alanda birçok çalışma yaptığının altını çizen Akgül, “Türk toplumu hiç kuşku yoktur ki geleceğin ekonomi vizyonuna ihtiyaç duymaktadır. Zira varlığımıza kast eden, birliğimizi hedef alan her unsurun ve tuzağın ilk hedefi, toplumsal barışı ve güveni sarsmak için ekonomik sorunları öne çıkartmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla Ar-Ge bünyesin kurulan komisyonlar marifetiyle ekonomik büyümeyi, sosyal gelişmeyi ve milli bütünleşmeyi temel alan bir dizi çalışmalarda bulunmuştur. Geleceğin Ekonomi Vizyonu ve Türk Kuşağı ve Türkiye’nin Büyük Stratejisi isimli çalışmalar, bunlardan bazılarıdır ve bu çalımsalar taraflı, tarafsız her ekonomi ve sosyal bilişimci tarafından büyük beğeni toplamıştır” dedi.

“PARTİMİZ, ENFLASYONLA MÜCADELE KARARLILIĞINA GÜVENMEKTEDİR”

MHP’nin, ekonomi noktasında Cumhurbaşkanlığı kabinesine güvendiğini aktaran Akgül, “Liderimiz bu süreçte ekonomik istikrar için can yakan tedbirler olduğunu ifade etmiş ancak bu külfete katlanmanın kaçınılmaz olduğunu dile getirmiştir. Partimiz Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ekonomi politikalarına ve enflasyonla mücadele kararlılığına güvenmektedir. Nitekim son açıklanan verilere göre Merkez Bankasının toplam rezervleri son 9 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Dünya’daki trendin aksine Türkiye ekonomisini 11 çeyrektir büyütmektedir. Bu noktada ekonomik adalet, ekonomik özgürlük, ekonomik güvenlik taviz verilmemesi gereken ilkeler olmalıdır” diye konuştu.

“OLUMSUZ TABLO İNSANIMIZIN ALIM GÜCÜNÜ KISMEN ZAYIFLATMIŞTIR”

Akgül, ekonomideki iyileşmenin, dar gelirli vatandaşlara yansıtılması gerektiğinin altını çizerek, “Burada dikkatle üzerinde durulması gereken konu, ekonomik büyümeden dar kesimli vatandaşlarımızın daha fazla kazanç elde etmesidir. Her ne kadar açıklanan ekonomik veriler olumlu sonuçlar ortaya koysa da ülkemizde tüm Dünya’da olduğu gibi ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon sonucu ortaya çıkan olumsuz tablo insanımızın alım gücünü kısmen zayıflatmıştır. Türkiye, önümüzdeki bu sıkıntıları aşacağının sinyallerini doğru ekonomi politikalarıyla ortaya koymuş, Türk lirasının değer kaybı azalmıştır. Ümit ediyoruz ki bu işleyen tablo katlanarak devam edecek ve enflasyon düşürülecek, milletimiz rahat bir nefes alacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE