(Haber: Oğuzhan EKE) - MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM’de yaptığı konuşmasında AFAD Bolu İl Müdürlüğüne dikkat çekerek, “Bolu’da, AFAD Müdürlüğümüzün bulunduğu konum dar bir alandadır. Müdürlüğümüze yeni bir merkezin yapılması beklentilerimiz arasında” dedi.

Köroğlu Haber olarak, gündeme getirdiğimiz AFAD İl Müdürlüğünün konumuyla ilgili haber, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Bolu Milletvekili İsmail Akgül tarafından dile getirildi. 6 Şubat Asrın Felaketi depremini hatırlatan Milletvekili Akgül, AFAD İl Müdürlüğünün taşınması gerektiğini aktardı.

“YATAY MİMARİDE YAPILMASI ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Depremde AFAD’a ait müdürlüklerin de zarar gördüğünün altını çizen Akgül, “6 Şubat deprem felaketinde AFAD’ın il müdürlüklerinin bulunduğu binaların da yıkılması bizlere gösteriyor ki; AFAD binalarının müstakil, yatay mimaride ve şehre yakın geniş bir alanda yapılması önem arz etmektedir. 6 Şubat deprem felaketinde AFAD’ın il müdürlüklerinin bulunduğu binaların da yıkılması bizlere gösteriyor ki; AFAD binalarının müstakil, yatay mimaride ve şehre yakın geniş bir alanda yapılması önem arz etmektedir” dedi.

“BÖLGEDEN ÇIKMASI OLDUKÇA ZORDUR”

Bolu örneğini veren Akgül, “Örneğin, seçim bölgem olan ve deprem riski bulunan Bolu’da, AFAD Müdürlüğümüzün bulunduğu konum, şehrin en yoğun nüfusunun ve en yoğun trafiğinin bulunduğu dar bir alandadır. Olası bir depremde AFAD Müdürlüğümüzün bu bölgeden çıkması oldukça zordur. İlimizde AFAD Müdürlüğümüze yeni bir merkezin yapılması beklentilerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE