(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu AFAD İl Müdürlüğü, acil durumda, kaldırım ve asfalt çalışması sonrasında daralan Nergiz Sokak’tan çıkmak zorunda kalacak. Yol genişliği, çift taraflı park yapıldığında, yer yer 3 metrenin altına düşüyor.

fot galeri gif

Bolu, 1944’ten 1999’a kadar birçok büyük depremi yaşadı. Depremlerin yanında ilçelerde sel ve heyelan gibi doğal afetler de meydana geliyor. Bolu AFAD İl Müdürlüğü ise olası doğal afetlerde ani müdahale ile vatandaşlara güven sağlıyor. Ancak Bolu AFAD İl Müdürlüğünün bulunduğu Bahçelievler Mahallesindeki Nergiz Sokak, darlığı nedeniyle acil durumlarda müdahaleyi zorlaştırıyor.

Sokakta Bolu Belediyesi tarafından yapılan son üst yapı çalışmaları da sokağın daha fazla daralmasına neden oldu. Sokağın kaldırımı baskı asfalt yöntemi ve kalın bordür taşlarıyla yenilendi. Ancak modern görünümün yanında, önceki haline göre genişleyen kaldırım, sokak üzerinde araç geçişini zorlaştırmaya başladı.

Sokaktaki kaldırım genişliği bir uçtan diğer uca, dijital ölçüm ile yaklaşık 2 metre 86 santim. Sokaktaki yolun genişliği ise karşılıklı araç parkından sonra yaklaşık 2 metre 60 santimetre olarak ölçüldü. Genişlik binek otomobillerin geçişine olanak verse de olumsuz bir durumda yaşanacak kargaşa ile AFAD’a ait müdahale araçlarının sokaktan çıkışına engel olabilir.

Öte yandan, Cumartesi günleri Şemşi Ahmet Paşa Caddesi üzerinde kurulan pazar nedeniyle sokağın, İzzet Baysal 50. Yıl okulu tarafı tek yönlü olarak kapanıyor. Akşam saatlerinde yoğun parklanmanın yaşandığı sokakta, bazı vatandaşlar araçlarını kaldırma çıkarmak zorunda kalıyor.

Editör: Oğuzhan EKE