Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, “Çalıştık ve hamdolsun ekonomimizi 4 kat büyüttük. Oyun kuran güçlü bir Türkiye var artık. Asırlık oyunların ve çanak tutanlarının farkındayız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerine, TBMM’de söz aldı. Konuşmasında, AK Parti’nin 20 yıllık süreçte Türkiye’yi büyüttüğünü belirten Milletvekili Küpçü, “AK PARTİ hükûmetleri olarak yirmi yıllık sürede milletimizin refahını artırmak, ülkemizi bölgesinde ve dünyada güçlü bir aktör yapmak için gece gündüz çalıştık ve hamdolsun ekonomimizi 4 kat büyüttük. Millî iradeyi, milletimizin emanetini canımızdan aziz bildik, çiğnetmedik, dik durduk, ölümüne muhafaza ettik, aynı kararlılık ve azimle yürümeye devam ediyoruz inşallah” sözleriyle konuşmasına başladı.

“İHA, SİHA YAPAN VE SATAN BİR TÜRKİYE VAR”

Dünya’da bir kriz olduğunu buna rağmen Türkiye’nin büyüyen ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Milletvekili Küpçü, “Elbette zordur bütçe yapmak, milletimizin helalini korumak, ona halel getirmemek için mücadele etmek, hükûmet etmek çünkü zordur bu topraklarda yaşamak ve her babayiğidin de harcı değildir. Yüz yıl önce ne yaşanmışsa aynısını yaşıyoruz. Dünya bolluk, bereket içinde değil elbet, küresel bir kriz var; salgın hastalıklar, göçler, savaşlar ve ham madde krizleri var. Bütün bunlara rağmen pandemide Çin'le beraber büyüyen 2 ülkeden biri olan, ihracatta rekor kıran, fabrikaları tam kapasite çalışan, dünyanın ‘en’leri, köprüleri, tünelleri, santralleri yapan; İHA, SİHA yapan ve satan, kendi otomobilini yapabilecek; hasılı, küresel oyunları bozan, oyun kuran güçlü bir Türkiye var artık elhamdülillah” dedi.

“FAİZ VE KUR OPERASYONLARINDAN MUTLU OLANLAR VAR”

Faiz ve kur operasyonu yapıldığını ifade ederek, Türkiye’nin 100 yıllık sorunları aştığına vurgu yapan Küpçü, “Bu ülkede başka şeyler de var elbet. Tek sorunumuzun faizin yükseltilmesi olduğuna inanan, savunan, faiz ve kur operasyonlarından mutlu olanlar var. Bu tezi savunanlar açısından kim kazanacak peki? Küçük esnaf, işçi, çiftçi, emekliler ve dezavantajlı gruplar mı, yoksa para baronları ve faiz lobisi mi? Biliyoruz, zorlayacaklar, bir süre sıkıntımız olacak ama üretime dayalı bir ekonomi modeliyle belki bu topraklar son yüz-yüz elli yılın sorununu aşmış ve ekonomik bir mücadeleyi kazanmış ve gelecek yüzyıla ilişkin bölgesinde ve dünyada küresel aktörlüğünü pekiştirmiş bir Türkiye olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZİN ŞEVKİNİ KIRMAYA ÇALIŞTIKLARININ FARKINDAYIZ”

Muhalefeti işaret ederek, Devlet’in şevkinin kırılmaya çalışıldığını ileri süren Küpçü, “Yine erken seçim çağrısını yapanların mavi vatandan başlamak üzere Karabağ'dan Libya'ya, Ege'deki tezlerimize, Suriye'deki kurmaya çalıştıkları terör devletini engellemelerimizden küreselcilere kadar birçok cephede mücadele veren ali devletimizin şevkini kırmaya çalıştıklarının da farkındayız. Yine, dolar üzerinden bu ülkeden Gezi gazı verenlerin bu ülkeye dair samimi bir kur hassasiyetleri olsaydı, dünya yıllık Süveyş Kanalı'ndan 4 milyar, Panama Kanalı'ndan 1,5 milyar dolar para kazanırken Kanal İstanbul'dan kazanılacak 8 milyar dolar için alkış tutmaları gerekmez miydi? Ya da yatırım maliyeti 10 milyon Euro kârımızla beraber İstanbul Havalimanı'ndan geçen yıl Hazineye gelen 22 milyon 400 bin lirayı görmezden gelirler miydi? Ya da ali devletimizin cebinden bir kuruş çıkarmama becerisiyle yapılan köprülerden, yollardan geçen araçlardan devletimize gelenlerle gurur duymazlar mıydı” diye konuştu.

“İNSANIN AKLINA SADECE KAVALA VE DEMİRTAŞ MI GELİR”

İnsan hakları konusuna değinerek, sığınmacıları işaret eden Küpçü, “Yine aynı algının birbirine benzetilmekten aşırı korkan müşterekleri, bu ülkede insan hakları ve adalet deyince yanı başımızda yaşamını yitirmiş yarım milyon kişi varken, 10 milyona yakın insan göç etmiş, sınırlarımıza ve ülkemize yığılmışken, şehadet şerbetini içmiş şehitlerimiz varken insan hakları ve adalet deyince insanın aklına sadece Kavala ve Demirtaş mı gelirdi? El insaf ve merhamet diyoruz. Biz asırlık oyunların ve çanak tutanlarının da farkındayız. Tüm hasımlıkları, yerli, millî olan cumhuru ve ittifakını yıkmak isteyen, rüzgâra göre eğilen, kalıba göre şekil alan, ilke tanımayan bu kara propagandanın şerikleri bilsin ki hile oyunu kazandırsa da kaderinizi asla değiştirmez ve milletimizse not eder, not.  Çünkü milletimiz muazzezdir, dün de bugün de her daim muzafferdir inşallah” açıklamasında bulundu.

“GÜZEL BİR SÖZLE KÂFİ OLSUN”

Yeni bütçe için iyi temennilerini sunan Küpçü, sözlerine alıntı yaparak son verdi:

“İdeolojiler, siyaset dünyasının haritalarıdır ama pusulaya ihtiyaçları vardır. Pusulası, şuur, tarih şuuru, milliyet şuuru, kişilik şuurudur.’ diyor Cemil Meriç. ‘Şuurlu olsalardı yapmazlardı.’ diyebileceğimiz o kadar şey var ki bu ülkede. Rabbim kimsenin şuurunu bozmasın ve pusulasını da şaşırtmasın inşallah. Bütçenin sonuna doğru geliyoruz. Ben bu hissiyatla, bütçemizin hayırlar getirmesi muradıyla büyük medeniyetimizin torunlarını selamlarken hadi bu bütçede de her bütçede olduğu gibi sözümüz güzel bir sözle kâfi olsun. Harman yeri demiş ki, ‘Eyvah, eyvah, rüzgâr geliyor.’ Buğday da ‘Olsun, olsun; saman, çöp, toz, toprak uçar gider de biz de bakarız ne kadarız vesselam.’ demiş.”

Editör: TE Bilisim