Bayramda ülkelerine dönen mültecilerle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Valilerimize, ‘bayram izni verilmeyecek’ dedik. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Gökhan Gerçek'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Soylu mültecilerle ilgili sorulan sorulara şu yanıtları verdi:

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bayram ziyareti için ülkelerine giden Suriyelerin geri gelmelerine gerek olmadığı yönünde bir açıklaması oldu. Sizin de bazı kısıtlamalar olabileceğini ima eden bir açıklamanız oldu. Bu bayram için bir karar aldınız mı? Suriyeliler bayram için ülkelerine gitmelerine izin verilecek mi?

"İZİN VERİLMEYECEK"

“Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60'ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.”

Editör: TE Bilisim