(HABER: EBRU BUKET EKE) - Kadınların her şeyi başarabildiğinin göstergesi olan Nuriye Öztürk, şimdi de İzzet Baysal Caddesinde elektrikli tramvay kullanıyor.

fot galeri gif

Halk otobüsü şoförlüğünü 8 yıl sürdüren, ardından son 1 aydır İzzet Baysal Caddesinde elektrikli tramvay kullanan Nuriye Öztürk, kadınların her şeyi başarabileceğinin Bolu’daki en güzel örneklerinden biri. 53 yaşındaki Öztürk, evli ve 1 çocuk annesi.  Yıllar önce Bolu’da halk otobüsü şoförlüğü yapmaya başladığı dönem gündem olan Nuriye Öztürk, şimdi de elektrikli tramvay kullanmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kent Meydanı ile Demokrasi Meydanı arasında mekik dokuyan Öztürk’ü tramvay kullandığı esnada gören vatandaşlar hem şaşkınlıklarını gizleyemiyor hem de yüzlerinde tebessüm oluşuyor. Nuriye Öztürk, mesleğe nasıl başladığını ve gördüğü tepkileri anlattı;

“İNSANLARDAN GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM”

“2015 yılında halk otobüsü şoförü olarak mesleğe başladım. Son bir aydır, İzzet Baysal Caddesinde tramvayda görevliyim. İnsanlardan güzel tepkiler alıyorum. Bir bayan gördüklerinde mutlu oluyorlar, tebrik ediyorlar. Belediyemizin vermiş olduğu bir hizmeti yerine getiriyoruz. 8 buçuk yıl da marketlere ekmek dağıtımı yaptım. Trafiğe aşinalığım biraz da oralardan geliyor.”

 “KADINLAR İSTERSE HER ŞEYİ YAPAR”

Kadınlara çağrıda bulunan Öztürk, “Hiçbir işten korkmasın bayan arkadaşlar. Herkes istediği işi yapabilir. Güç konusunda belki birazcık geride olabiliriz ama kadınlar isterse her şeyi yapar.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARA KOLAYLIK OLUYOR”

Öztürk, “Tramvay, benim için güzel bir hizmet. Belediye başkanımızın Bolu’ya katmış olduğu bir güzellik. Herkes de teşekkürlerini sunuyor başkanımıza, ben de sizin aracılığınızla iletmiş olayım. Çoğu kişi iş açısından, pazar açısından gidip gelirken kolaylık olduğunu söylüyor.” sözlerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE