(İHA) - Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kriz ve Stres Yönetimi dersinde “Kriz Yönetiminden Risk Yönetimine” başlıklı etkinlikle uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Cihan Metin ile Nefise Yıldız’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı eğitimde; başta deprem, yangın ve sel gibi acil durum ve afetler başta olmak üzere, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hakkında farkındalık artırıcı bilgiler verilerek AFAD’ın konuyla ilgili uygulamaları anlatıldı.
Programda, sadece kriz yönetiminin değil, daha öncesinde yapılacak hazırlıklarla insan hayatı başta olmak üzere her türlü varlığın korunması ve muhafazası için risk yönetiminin önemine vurgu yapıldı. Reaktif kriz yönetimi değil, proaktif risk yönetiminin önemi öğrencilerle paylaşıldı. Türkiye genelinde ve Düzce özelinde hazırlanan planlar ve politikaların da aktarıldığı etkinlikte, ayrıca öğrencilerin bireysel olarak yakın çevrelerinde neler yapabilecekleri konusunda da detaylı açıklamalar yapıldı.
Program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

Editör: Ebru Buket EKE