1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, Türkiye'deki tüm okullarda Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 4 Mart'ta “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapılacak.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Her yıl 1-7 Mart Deprem Haftası ile dikkat çekilen deprem gerçeğine 4 Mart Cuma günü saat 11.30’da bir kez daha vurgu yapılacak. Türkiye genelinde yapılacak olan ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ ile okullarda bilinçlenme sağlanması amaçlanıyor.

AFAD sadece çocukların değil, yetişkin vatandaşların da bilinçlenerek depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtirken,  tüm vatandaşları afet farkındalık eğitimi almaya çağırdı.

“VATANDAŞLARIMIZI AFET FARKINDALIK EĞİTİM ALMAYA DAVET EDİYORUZ”

Depreme hazırlığa odaklanılan haftanın, bu yıl “2022 Afet Tatbikatı Yılı” ile birleştirildiği anlatılan açıklamada, “Bu kapsamda Türkiye'deki tüm okullarda, 4 Mart Cuma saat 11.30'da 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapılıyor. AFAD, yalnız çocuk ve gençleri değil, tüm vatandaşları, Deprem Haftası'nı depreme hazırlık yaparak değerlendirmeye çağırıyor. İlk 6 saatte uygulanacak doğru davranış şekilleri hem vatandaşların kendi hayatlarını hem de yakınlarının hayatlarını kurtarabiliyor. Vatandaşları mızı ilk 6 saatteki doğru davranış şekillerini öğrenmeye ve afet farkındalık eğitimi almaya çağırıyoruz. Ayrıca hem becerilerini artırmaları hem de afet ve acil durumda afetzedelere yardımcı olabilmeleri için e-Devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Deprem Haftası’nın “Afet Eğitim Yılı” ile birleştiği 2021 yılında, afet farkındalık bilgilendirmeleri ile 56 milyon 677 bin 561 kişiye ulaşıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim