Bolu’nun Karaköy Mahallesi’nde bulunan boş arazideki çalılıklara sıkışan ve 1 hafta boyunca orada kalan yavru köpek, itfaiye ekipleri tarafından ölmekten son anda kurtarıldı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Olay, bugün 15.00 saatlerinde, Karaköy Mahallesi’nde bulunan TOKİ Konutları önündeki boş arazide meydana geldi. Araziden sesler geldiğini duyan vatandaşlar, bölgede bulunan çalılıkların çevresinde yavru köpekler olduğunu fark etti. Vatandaşlar, köpekleri düzenli olarak beslemeye başladı.

Yaklaşık 1 hafta boyunca aynı seslerin gelmesi üzerine çalılıkları kontrol eden vatandaşlar, yavru köpeklerden birinin çalılıklara sıkıştığını fark etti.

Köpeğin kurtarılması için seferber olan vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, motorlu testere ile çalılıkları temizleyerek yavru köpeğe ulaştı. Yavru köpek kısa sürede sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Açlık ve susuzluktan bitkin düşen yavru köpeğin ölmek üzere olduğunu gören itfaiye eri Bekir Sınmaz, yavru köpeğin başını ve yüzünü su ile yıkadı. Daha sonra yavru köpeğe elleriyle su içirdi.

İtfaiye ekipleri, bir süre sonra kendine gelen yavru köpeği, sahiplenmek ve bakımını üstlenmek isteyen vatandaşlara teslim etti.

Editör: TE Bilisim