Yaşamın her alanında başarı sağlayan kadınlar, hayatın olağan akışı içerisinde de eşit hak ve özgürlüklere sahip olabilmek adına mücadele ediyor. O kadınlardan biri de Özlem Gökdemir

1976 Ankara doğumlu Özlem Gökdemir, anne ve babasının görevi nedeniyle eğitimini farklı şehirlerde sürdürdü. Bilkent üniversitesi büro yönetimi mezunu Gökdemir, 2001 yılında evlendi. Daha sonra Bolu’ya yerleşen Gökdemir garanti bankasında çalıştı. Bir süre sonra bankadaki işini bırakarak sigorta ve turizm acenteliğini üzerine 2003 yılında Gökdemir şirketler grubunu kurmaya karar verdi. O gün bugündür ETS Tur ve Allianz Sigorta olarak çalışma hayatını sürdürüyor.

8 Mart dünya kadınlar gününde kadın girişimciliğinin önemini vurgulayan Gökdemir, Özlem Gökdemir, kendi işini yapmak isteyen kadınların kararlı olmaları gerektiğini söyledi.

“BİZ KADINLAR HAYATIN HER YERİNDEYİZ”

Kadınların hayatın her yerinde ekonomik özgürlüğünü kazanarak ayakta durabileceğine işaret eden Gökdemir; “Şanslı olduğumu düşünüyorum. Gerek ailem gerekse çalışanlarım, müşterilerimizin memnuniyeti ve takdiri ile hiç zorlanmadım. İşinizi doğru yaparsanız, inanırsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum. Kendi işini yapmak isteyen kadınlar öncelikle kendilerine inansınlar. Hedef belirlesinler ve o hedefleri doğrultusunda ilerlesinler. Doğruluğun, dürüstlüğün ve sevginin açamayacağı kapının olmadığını düşünüyorum. Biz kadınlar hayatın her yerindeyiz. O yüzden özel ve önemliyiz. Benim hemcinslerimden ricam kendilerine güvenmeleri, kararlı olmaları, ekonomik özgürlüklerini alıp, ayakları yere sağlam basmalarını öneriyorum. Ve böyle nesiller yetiştirmelerini tavsiye ediyorum.  Bu vesile ile de Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim