Kalp Haftası kapsamında, Bolu’da 4 farklı gruptan 50 katılımcı, “Kalp Haftası Bisiklet Turu” etkinliği düzenledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Bisikletliler Derneği koordinesinde; Tabiatın Kalbi Bisiklet Amatörleri Derneği, Kızık Bisiklet Topluluğu, İyi ki Kitap Var Topluluğu’nun katılımında bisiklet turu düzenlendi. 34’üncü Kalp Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte 50 katılımcı, şehir içinde 5 kilometre boyunca pedal çevirdi. Kalp sağlığına dikkat çekmek ve bisikletin sağlık için önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen etkinlik Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

“EŞZAMANLI OLARAK BİRÇOK KENTİMİZDE YAPILMAKTA”

Etkinliğin ardından açıklama yapan Bolu Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Emrullah Zenginoğlu, etkinliğin farklı illerde de gerçekleştirildiğine dikkat çekerek “Bugünkü etkinliğimizin amacı, Kalp Haftası’nda Bolu’da yerel olarak, bir protokol etkinliği bir tanıtım etkinliği yapmak. Kalbin önemini beyan etmek. Etkinliğimiz 30 farklı ilde eşzamanlı olarak, İstanbul da dâhil olmak üzere birçok kentimizde yapılmakta. Etkinliğimiz şu saat itibariyle çoğu ilimizde bitti. Bolu’muzda da bugün bitirmiş olduk” dedi.

“KALP DOSTU OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN DÜZENLEDİK”

Bisikletin kalp sağlığı için önemine vurgu yapmak istediklerini de belirten Zenginoğlu,  “Yaklaşık 45’in üzerinde 50 katılımcı ile turumuzu sonlandırdık. Pandeminin ardından oluşan bu süreçte sağlığa tekrar önem vermemiz gerektiğiyle ilgili olarak güzel bir etkinlik yapmak istedik. Bisikletimizin ne kadar kalp dostu olduğunu ve diğer sporlara nazaran bisikletin ne kadar az efor sarf ederek kalbimizi yorduğunu göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik” ifadelerini kullandı.

“EŞLİK ETTİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Zenginoğlu, etkinliğe katılanlara da teşekkür etti:

“Bugün etkinliğimize katılan, bize destek veren Tabiatın Kalbi Bisiklet Amatörleri Derneği, Kızık Bisiklet Topluluğu, İyi ki Kitap Var Topluluğu olmak üzere, bize destek verdikleri için, katıldıkları ve eşlik ettikleri için çok teşekkür ederim.”

 

Editör: TE Bilisim