Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu, yaptığı açıklamada, merkez mahalle muhtarlarının Valilik ve Bolu Belediyesi tarafından temin edilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Koronavirüs salgını dolayısıyla evlerinden çıkmayan ihtiyaç sahiplerine Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından yardımlar yapılıyor. Bolu Merkez Mahalle Muhtarları da mahallelerinde bulunan ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, yardımların ulaştırılmasını sağlıyor.

Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu, yaptığı basın açıklamasında, yapılan yardımların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldığını ifade ederek, konuya ilişkin bilgiler verdi.

Otacıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bolu Merkez Mahalle Muhtarları olarak Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi başta olmak üzere diğer resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızı “komşusu açken tok yatan bizden değildir” düşüncesiyle mahallelerimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturmaya gayret gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz.

44 Mahalle Muhtarımız da aynı şekilde daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşabilmek, daha fazla yardımı mahalle halkıyla buluşturmak için gerek şahsi gerek resmi girişimlerde bulunmaktadır. Hiçbir ayrıcalık gözetmeden maddi açıdan zor durumda bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ve bu dönemde işten çıkarılan ailelerimize Bolu genelinde binlerce yardım kolilerini ulaştırdık. Bu kapsamda bizlere destek veren başta Bolu Belediyesi, Esnaf Odalarımız, Sivil toplum kuruluşlarına ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Mahallelerimizde kapı bir komşuluk yaptığımız sürekli ziyaret ettiğimiz ihtiyaçları olup olmadığını sorduğumuz 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarının görülmesi noktasında Vefa Sosyal Destek Projesi kapsamında gücümüzün yettiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ve devam edeceğiz.

Bu süreçte maske ihtiyacı oldukça fazlalaşmıştır. İlk etapta Bolu Belediyesi tarafından Muhtarlarımıza ulaşan maske miktarı mahalle nüfusunun sadece %10’u kadar idi ve şu ana kadar mahalle muhtarlıklarına ulaşan maske miktarı mahalle nüfusuna göre yeterli olmamakla beraber tüm taleplere cevap vermek mümkün olmamaktadır. Bolu Belediyesi ise maske sorununu çözmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bolu Belediyesini arayan vatandaşları Belediyemiz muhtarlıklara yönlendirmekte olup biz Muhtarlar ise Bolu Belediyesi ile sürekli temas halindeyiz sürekli mahallelerimizden gelen maske taleplerini Belediyeye ileterek çözüm bulmak için mücadele ediyoruz.

Belediye tarafından gelen maskeler muhtarlıklarda vatandaşlara teslim edilmekte, hasta, engelli yâda dışarıya çıkması mecburi olan yaşlılarımıza evlerine götürüp bizzat teslim ediyoruz. Bu süreçte muhtarlarımızda vatandaşlara yardımcı olmak için mücadele ederken bazı vatandaşlar tarafından muhtarların tüm iyi niyetli gayretlerine rağmen yapılan haksız eleştiriler ve sosyal medyada oluşturulan haksız algı nedeniyle üzüntülerimizi ifade etmek istiyorum.

Ayrıca Kızılay başkanımız ile yapılan görüşmede maske ihtiyacı olan vatandaşlarımızın Valilik önündeki Kızılay çadırından da maske alabileceklerini ifade etmişlerdir. Yine bu süreçte iktidar partisi tarafından vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak ve muhtarlarımıza yardımcı olabilmek için maske temini yapılmıştır. Vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Devletimiz eliyle de Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara eczanelerden maske temin etmeye başladıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. İnşallah en kısa zamanda Bolu’da da bu uygulamanın başlamasını temenni ediyoruz.

Bu vesile ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolulu vatandaşlarımızdan Korona Virüsü tedbirlerine uymalarını, sosyal mesafe ve sosyal izolasyona riayet etmelerini, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamalarını, buna ilaveten kronik rahatsızlığı bulunan ve acil işi olmayan vatandaşlarımızın evde kalmalarını önemle rica ediyorum.

Evde Kal Türkiye Evde Kal Bolu çağrısını bir kez daha yenilemek istiyorum.

Bu süreçte yanımızda olan Başta Bolu Valimiz Ahmet Ümit’e, Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan ve ekibine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Yardımsever kuruluşlara ve hayırseverlerimize Bolu halkı ve muhtarlarımız adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım.

Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramınızı kutlar ve gelmekte olan Mübarek Ramazan ayını tüm insanlık ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Editör: TE Bilisim