Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kaldı ancak her sene görülen bayram yoğunluğu bu kez Bolu otogarına pek uğramadı. Artan maliyetler bilet fiyatlarına yansıdı. Her yılın bayram ayı dönemlerinde insanların akınına uğrayan otogarda bu kez eski görüntüler yoktu.

HABER: Servet Gökçek

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala memleketine gitmek isteyenler, tatil planı yapanlar oldu. Otobüs biletlerine yaklaşık bir ay önce yüzde 20 zam gelirken, geçen yıla oranla fiyatlar iki katına çıktı. Satılan biletlerin çoğu tükense de bu yıl bayram pahalıya patladı. Yolcu kapasitelerin doluluğuna göre ise firmalar ek seferler açacak.

EK SEFERLER İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

Bayram için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Efe Tur Müdürü Hüseyin Güney; “Bayram yoğunluğu, öğrencilerin vizelerinin bitmesiyle birlikte birleşti. Bayram dönüşü için de şu anda bir hazırlık içerisindeyiz.  Ulaştırma Bakanlığının verdiği izinle D-2’li arabaları kullanıyoruz. Yoğunluğa göre ek seferler açmaya devam edeceğiz.” dedi.

“MASKE ZORUNLULUĞU DEVAM EDİYOR”

Güney,  araç içlerinde gerekli tedbirlerin alındığına da işaret ederek; “Otobüslerde yine maske zorunluluğu devam ediyor. Takılıyor, mecburu şu anda.  Yolcu sayısında bir sınırlama yok. Pandemi koltukları kalktı. Araçlardaki normal yolcu sayısına kadar yolcu alabiliyoruz, kapasitesine göre” şeklinde konuştu.

AKARYAKIT ZAMLARI BİLET FİYATLARINA YANSIDI

Artan akaryakıt fiyatlarının otobüs bilet ücretlerine de yansıdığını belirten Güney; “Bilet fiyatlarının yüksekliğini biz de istemiyoruz ama şartlar zorluyor. Mazot fiyatları, lastik fiyatları, tedarik hepsi arttığı için bilete yansıyor. Elimizden geldiği kadar yapmamaya çalışıyoruz ama mecbur kalıyoruz artık.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim