Hak-İş Konfederasyonu Öz Sağlık İş Sendikası Bolu İl Başkanı Hacer Çınar, sendika olarak yeni bir döneme başladıklarını belirterek, “Alınmayan haklarımızın alınması ve refah düzeyimizi daha üst seviyelere taşınması için emekçilerimizle istişare ederek, üstün gayretimizle mücadele edeceğiz. Sözde sendikalar tarafından aldatılan, kandırılan ve bölünmeye çalışılan emekçi kardeşlerimi sendikamızda tek yürek olmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Geçtiğimiz ay mazbatasını alarak göreve başlayan Öz Sağlık İş Sendikası Bolu İl Başkanı Hacer Çınar, yaptığı basın açıklaması ile Öz Sağlık İş Sendikası’nın yeni dönem hazırlıklarını büyük oranda tamamladığını söyledi.

Sendikacılığa yeni bir soluk getireceklerinin altını çizen Çınar, çıktıkları yolda emekçinin sesi olmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Hak-İş Konfederasyonu Öz Sağlık İş Sendikası Bolu İl Başkanı Hacer Çınar, birçok iş kolunun Öz Sağlık İş Sendikası çatısı altında toplandığına işaret ederek, “Başta Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımız genel başkanları ve yönetimleri ile birlikte 2014 yılında kamu taşeron işçileri olarak yola çıktık. Bizlere, birlikte hareket etmenin, sendikalı ve örgütlü olmanın önemini ve yararlarını anlattılar. Dertlerimizle dertlendiler, sorunlarımızı dinlediler. Emek mücadelesinde, hak mücadelesinde ve en önemlisi kadro mücadelesinde biz taşeron işçilere 2018 yılında kadro verilmesi ile birlikte bir tarih yazdırdılar. Buradan bir kez daha kadro mücadelesi öncülüğü yapan Genel Başkanım Sayın Mahmut Arslan’ a, Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, dönemin çalışma bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu’na bir kez daha şahsım sendikam ve emekçi kardeşlerim adına şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. 01. 11. 2020 yılında ise kadro verilirken getirilen ücret kısıtlaması sona erdirilerek kamu kurumlarında yetkili sendikaların yapmış oldukları serbest sözleşmelere iş kolları değişikliği ile dâhil edildik. Bizler de Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında 30. 12. 2022 yılına kadar yetkili ve toplu iş sözleşmesi yapma hakkına sahip olan Öz Sağlık-İş Sendikası çatısı altında bütün iş kollarımızla toplandık, yeni bir döneme başladık, yönetimlerimizi oluşturduk ve büyük ölçüde iş yeri temsilcilerimizi seçtik” diye konuştu.

“EMEK VERDİKLERİ İŞ KOLLARINA GEÇİŞİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Çınar, farklı iş kolunda çalışmak zorunda kalan emekçilerin asıl iş koluna geçmesi için mücadele edeceklerini belirterek, “Ağır sorumluluklarımızın bilinci ile bundan sonra iş yerlerimizde iş barışımızı bozmadan emekçilerimizin haklarını gözeterek, yanlış olan iş düzenlerinin değişmesi, alınmayan haklarımızın alınması, refah düzeyimizi daha üst seviyelere taşınması için emekçilerimizle istişare ederek üstün gayretimizle mücadele edeceğiz. Kurumlarımızda ihale şartname sebebi ile kadroya alınamayan emekçi kardeşlerimiz için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İş kolu farklı ama yaptığı iş farklı olan kardeşlerimizi yıllardır emek verdikleri iş kollarına geçişini sağlamanın mücadelesini sonuna kadar vereceğiz” şeklinde konuştu.

“SÖZDE SENDİKALARA ASLA PİRİM VERMEYECEĞİZ”

“Emekçileri aldatan sözde sendikalara prim vermeyeceğiz” diyen Hacer Çınar, “Pandemi döneminde Covid birimlerinde çalışan doktor, hemşire ücret farkı alırken alamayan, ayrımcılığa maruz kalan emekçi kardeşlerimin hakkının alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne kadar eksiğimiz varsa, alınması gereken haklarımız var ise dün olduğu gibi bu günde samimiyetle mücadele edeceğiz. Taşeron üzerinde hiçbir emeği olmayan, “akşam yattık sabah kalktık herkes kadroya geçmiş” diyen, kamu çerçeve sözleşmesinde “istediğimizi vermezlerse sokaklara çıkarız” diyen ancak masada emekçiyi yok sayan, mikrofonu açık unutup, “uzasa işi karıştıracağız, en azından işi böyle kapattık” diyen, nasıl kapattığı bilinmeyen yalan ve aldatma peşinde olan sözde sendikalara asla pirim vermeyeceğiz. Bizlere sendikalarımız ve genel başkanlarımız değerlerimize sahip çıkmayı birlik beraberlik içinde birbirimiz tamamlamayı, gönüle dokunmayı, birbirimizin yaralarını sarmayı, iyi ve kötü günümüzde birlikte olmayı, toplum bilinci ile hareket etmeyi, birlik beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu diri tutmayı, mazlum ve mağdurların yanında olmayı, toplu hareket etmeyi, emekçiyi asla aldatmamayı, doğruları savunmayı ve sosyal birliktelik oluşturmayı öğretmiştir” ifadelerini kullandı.

“AYAĞINDA DİKEN YARASI OLMAYANLAR, SİNESİNE GÜL KOKUSU SÜREMEZLER”

Çınar, emekçilerin refah düzeyini yukarıya taşıyacak adımların atılacağına dikkat çekerek, “Hani bir söz vardır, benim de çok sevdiğim “Ayağında diken yarası olmayanlar, sinesine gül kokusu süremezler.” Derdimizle dertlenen, derdimizi dert bilen Konfederasyon başkanımız ve genel başkanlarımızla birlikte nasır tutmuş sinelerimize birlikte gül kokusu sürdük. Kuruyan umutlarımızı yeşerten Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan ve ÖzSağlık-İş Sendikası Genel Başkanımız Sayın Devlet Sert beyefendinin öncülüğünde; emekçi kardeşlerimin refah düzeyinin çok daha yukarıya taşıma, sosyal hakları ücret haksızlıklarını giderme, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında eksiklerin tamamlanması, iş yerlerinde iş düzensizliği sorunlarımızı giderme noktasında dün olduğu gibi bu gün de yılmadan, yorulmadan mücadelemize devam edeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

“SENDİKAMIZDA TEK YÜREK OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Hacer Çınar son olarak Öz Sağlık İş Sendikası çatısı altında toplanmaları için emekçilere çağrıda bulunarak, “Buna emekçimizin inancı tamdır, yeni toplu iş sözleşmemizin başladığı şu günlerde sözde sendikalar tarafından aldatılan, kandırılan, bölünmeye çalışılan emekçi kardeşlerime de bir çağrıda bulunmak istiyor. Sendikamızda tek yürek olmaya davet ediyorum. İçi boş ve yalan vaatlerle kendilerini kandırmaya çalışan yanlış yönlendiren kişilere itibar etmemelerini rica ediyorum. Sendikam, şahsım, temsilcilerim ve tüm emekçi kardeşlerim adına hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, Rabbim çıkmış olduğumuz emek ve mücadele yolunda bizleri mahcup ve mahzun eylemesin. Hakkı ile görevlerimizi yerine getirmeyi ve emekçi kardeşlerim adına daha nice zaferler kazanmayı bizlere nasip eylesin inşallah” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim