Bolu’da, 20 yıldır ünlü markaların klasik erkek ve kadın ayakkabılarının tek çift fuar ürünlerini satan İlyas Çamurcuoğlu, sergilediği ayakkabı koleksiyonunda ise en az 20 yıllık özel tasarım ürünleri barındırıyor.

Özel Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, ayakkabı sektöründe 1999 yılından beri “Çamurcu” ismi ile hizmet veren İlyas Çamurcuoğlu, mütevazı dükkânında ünlü markaların fuar ürünlerini satışa sunuyor. Klasik erkek ve kadın deri ayakkabı türündeki ürünlerin büyük çoğunluğunun ikinci bir modeli, rengi ya da numarası bulunmuyor.

Tabaklar Mahallesi Gövem Sokak’ta bulunan dükkânında, el yapımı deri ayakkabıları uygun fiyatlarda satışa sunan Çamurcuoğlu, koleksiyonunda ise en az 20 yıllık yılan derisi, timsah derisi gibi özel tasarım ayakkabıları sergiliyor.

Ayakkabı sektöründe Bolu’nun eski esnaflarından olduğunu söyleyen İlyas Çamurcuoğlu, “Bolu’nun günümüze kadar gelen 3-5 eski esnaflarından biriyim. Rahmetli babam İbrahim Çamurcuoğlu terziydi. Biz, ikinci kuşak olarak yapıyoruz. Asıl işimiz konfeksiyondu, 1999 yılında ayakkabı sektörüne de girdik” diye konuştu.

“GENELDE İKİNCİ BİR RENGİ YA DA NUMARASI OLMAZ”

Ayak sağlığının önemine vurgu yapan Çamurcuoğlu, para kazanmaktan ziyade insanlara farklı tarzlar sunmayı hedeflediğini belirterek, “Ayakkabıda, ayak sağlığı çok önemli. Benim sattığım ürünler, daha çok firmaların fuarda sergiye çıkan ürünleridir. Genelde tektir. İkinci bir rengi, modeli ya da numarası olmaz. Erkek klasik ayakkabıda 42 numara, kadında ise 37 numara dünya standardıdır. Ürünlerimin çoğu deri ve kalitelidir. Ben artık eski bir esnaf olunca; para kazanmaktan ziyade insanları mutlu etmek, farklı tarzlar sunmak amacıyla bu işi yapıyorum. İşimi çok seviyorum, memnunum” ifadelerini kullandı.

“ÇOK UYGUN OLANLAR DA VAR…”

Dükkanında fiyatı çok uygun ayakkabılar olduğunu da dile getiren Çamurcuoğlu, “Fiyatlarımız, piyasanın x ürününe göre eşdeğerdir, aşırı fiyatlar yok. Çok uygun olan da var, nadiren abartılı fiyatlar da var. Ancak onlar da yılan derisi ya da timsah derisi özel ürünlerdir” şeklinde konuştu.

“ÜRÜNLERİN TAMAMI EL YAPIMI”

İlyas Çamurcuoğlu, pandemi döneminde özellikle el yapımı deri ayakkabı atölyeleri çalışmadığı için yeni ürün bulmakta zorlandığının altını çizerek, “Ürünlerimizin tamamı el yapımı olduğu için şuanda atölyeler çalışmıyor ve ürün sıkıntısı oluyor. Fabrikasyon bir kalıptan çıkan polyester ürünler de var. Polyester diye geçiyor ama deri olmayan ürüne biz naylon diyoruz. Pandemi nedeniyle tüm esnafların sıkıntıları var. Ancak yine de halimize şükür. Şuanda ürün gelse bile müşteri yok. O yüzden bu dönemi bu şekilde geçireceğiz. Bir 3-5 ay daha sıkıntı yaşayacağız gibi ama inşallah hayırlısıyla atlatacağız” sözlerine yer verdi.

“20-25 YILLIK ÖZEL AYAKKABILAR”

Son olarak 20 yıllık koleksiyonundan söz eden Çamurcuoğlu, “Koleksiyonda bulunan ürünler genelde 20-25 yıllık ayakkabılar. Hepsi eski ve özel tasarım ürünler” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim