(HABER: ASLI AKIŞ) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı ve Partinin Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Parti Meclisi’nde Partinin 100. yılı nedeniyle gündeme gelen disiplin cezası alanların bağışlanmasıyla ilgili konuştu. Özel; “Geçmişte ne sebeple olursa olsun ayrı düştüklerimizi, bugün partinin kapılarını ardına açarak amasız ve fakatsız kendi gündemine getirmelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı ve Partinin Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti.  Burada partililerle bir araya gelen Özel, CHP Parti Meclisi’nde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun disiplin cezası alanların bağışlanmasıyla ilgili önerisi üzerine açıklamalarda bulundu.

“ÜLKEYİ YÖNETENLER CUMHURİYETİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Cumhuriyetin 100. Yılı’nın çok önem arz ettiğine dikkat çeken Özel, hem özeleştiri yaptı hem de iktidarı eleştirdi. Özgür Özel; “100. Yıllar çok önemli. 25. Yıl coşkuyla kutlandı, 50. Yıl coşkuyla kutlandı. Özel kanunlar çıkarıldı. 100. Yıl boynumuz bükük. İktidarda olmalıydık, biz kutlamalıydık ancak bunu başaramadık. Bugün ülkeyi yönetenler cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Onların Cumhuriyeti unutturmalarına inat Cumhuriyet Halk Partisi öyle 5 yıldızlı otellerde değil kendi baba evinde, olması gereken her yerde, meydanlarda kendi iktidar alanlarında, sokaklarda cumhuriyete nasıl sahip çıkılacağını göstermelidir.  Bu iradeyi ortaya koymalıdır. Cumhuriyet resepsiyondan ibaret, cumhuriyet göstermelik birkaç saatten ibaret bir şeyle 100. Yılında kutlanamaz. Cumhuriyetin kutlamaları bu şekilde geçirilemez.” İfadelerini kullandı.

“ARKASINDA DURUYORUM”

Cumhuriyetin 100. Yılı vurgusuyla 25 ve 50. Yıllarında af kanunları geçtiğine de işaret ederek; “Cumhuriyet halk partisi iktidarda değildir Ama CHP partinin de 100. Kuruluşunda bir affı geçmişte ne sebeple olursa olsun ayrı düştüklerimizi, bugün partinin kapılarını ardına açarak amasız ve fakatsız kendi gündemine getirmelidir. Bunu savunuyorum bunun arkasında duruyorum” şeklinde konuştu.

PM'DEN 'AF' ÇIKTI

Özel’in konuyla ilgili yaptığı açıklama akıllara ilk olarak Tanju Özcan’ın partiye dönüp dönmeyeceği sorusunu getirdi. Öyle ki, Özel’in af konusundaki net düşüncesi belli. CHP PM'den 'af' çıktı.  Toplantıda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ya da başka bir ismin af için gündeme gelmediğini aktardı PM üyeleri.

Editör: Oğuzhan EKE