(Haber: Oğuzhan EKE) -  Bolu’yu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun gizli görüşme iddiasına ilişkin, “Siyaset yapış biçimine itiraz ediyoruz. Bu süreç kendisini de yıpratıyor, partiyi de yıpratıyor. Henüz daha bir yalanlama duymamış olmamızdan derin üzüntü duyuyorum” dedi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Bolu’da partisinin il yönetimi ile bir araya geldi. Burada gündeme ce CHP’ye dair açıklamalarda bulundu. Özel, düzenlediği basın açıklamasının ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, DEVA Partisi’nin İstanbul’daki ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği iddia edilen gizli görüşmeyi değerlendirdi.

“SİYASET YAPIŞ BİÇİMİNE İTİRAZ EDİYORUZ”

Özel, görüşmeyi doğru bulmadığını ve yaşanan olayın CHP yakışmadığını belirterek, “Bir partiye katılım her zaman olumlu bir şeydir ve partinin kapısı açıktır. Başka partilerden de gelebilir. İlk kez üye olanlarda gelebilir. Siyasetçiler de gelebilir. Ona bir söz yok. Ama biz siyaset yapış biçimine itiraz ediyoruz. O da kapalı kapılar ardından siyaset meselesi. Biz Ana Muhalefet partisinin genel başkanının, Cumhuriyet Halk Partisi gibi 100 yıllık bir partinin genel başkanının, gecenin bir vaktinde, kendi il başkanlığında değil, kendi genel merkezinde değil, bilinmeyen adreste, birçok katlı bir binada geçmişte ittifak yaptığı bir partinin halen görevde olan ilçe başkanlarıyla gidip görüşmesini siyaseten doğru da bulmuyorum, Cumhuriyet Halk Partisine yakışır, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına yakışır bir davranış olarak da bulmuyorum” dedi.

“KENDİSİNİ DE YIPRATIYOR, PARTİYİ DE YIPRATIYOR”

Yaşananların Kılıçdaroğlu’nu yıprattığını ancak bu durumdan zevk almadığını ifade eden Özel, “Geçmişte de birçok sağdan faktörün böyle görüşmeler organize ettiğini; İlçe, il örgütünün haberi olmadan ya da müdahil olamadıkları toplantıların olduğunu ve bunlardan da çok fayda görmediğimizi defalarca deneyimledik. CHP şu birkaç gündür duyduğu eleştirileri hak etmiyor. Ben genel başkanın şu anda parti içi siyasette rakibiyim. Bu süreç kendisini de yıpratıyor, partiyi de yıpratıyor ama ben bundan keyif almam. Bundan üzüntü duyarım. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partiliyim” ifadelerini dile getirdi.

“YALANLAMA DUYMAMIŞ OLMAMIZDAN DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM”

Özel, görüşmenin yalanlanmadığını da aktararak, “Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanının öyle bir tablonun içinde bulunmuş olması, hele hele bizim elimizdeki bir belediyeyi bir başka siyasi partiden siyasetçiye teklif ediyor olması ve bununla ilgili henüz daha bir yalanlama duymamış olmamızdan derin üzüntü duyuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE