Vefatının 100. yılı dolayısıyla Gerede’de Gerede Belediyesi’nin katkılarıyla Abdülhamid Han’ı Anma Programı düzenlendi.

Haber: BMA

Gerede Belediyesinin katkılarıyla AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği “Vefatının 100. Yılında Abdülhamid Han’ı Anma Programı”  ünlü yazar, sinema oyuncusu Tahsin Paşa karakterine hayat veren Bahadır Yenişehirlioğlu ve Radyo 7 programcısı Mehmet Zeyd Yıldız’ın katılımlarıyla geçtiğimiz günlerde Gerede Melih Gökçek Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Anma programı AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, İGM Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın yoğun katılımı ile yapıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Demirses’in gençliğe yönelik mesajları büyük alkış aldı. Programda Belediye Başkanı Mustafa Allar ve AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay selamlama konuşmaları yaptı.

Payitaht Abdülhamid dizisi oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu, yanlış tarih öğretimi olduğu dönemlerde yetiştiğini söyleyerek, “Hatırlıyorum, koşa koşa okuldan eve gelmiştim. Okulda gördüğüm her şeyi de annemle paylaşırdım. Annem, okulda ne yaptığımızı sordu. ‘Kızıl Sultan’ı öğrendik’ dedim. Öğretmen Kızıl Sulatan diye birisinden bahsetmişti. Ama ben öğretmenime hayrandım. Kızıl Sultan’ı anlatırken, büyük bir kinle, hınçla anlattıklarını sınıfa empoze etmeye çalıyordu. Öğretmenimin yüzündeki hiddet annemin yüzünde belirdi ben anlatınca. ‘Otur’ dedi. Oturdum karşısına. ‘O sana Kızıl Sultan olarak tanıtılan şahsiyet senin deden. Öğretmeninle karşı karşıya gelmeni istemiyorum ama söylediklerim zihnine yerleşsin’ dedi. Tabi ki ben annemin tarafında oldum. O bizim atamız, o bizim dedemiz ve o çok büyük bir adam” dedi.

2.Abdülhamid Han’ın birçok zamanına şahitlik etmiş olan Tahsin Paşa’nın hatıralarını aktaran Bahadır Yenişehirlioğlu, diplomatik zekası, siyasi başarıları, ileri görüşlülüğü, mümtaz şahsiyeti ve ilkeli duruşuyla yakın tarihimizin en önemli karakterlerinden olan 2. Abdülhamid Han’ı anlattı. Dizide Tahsin Paşa karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu, içten ve samimi sohbetleriyle dizinin yakın takipçilerinden ve hayranlarından büyük ilgi gördü. Melih Gökçek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşide Bahadır Yenişehirlioğlu hayranlarına kitaplarını da imzaladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program sonrası Belediye Başkanı Mustafa Allar ve teşkilat mensupları konuşmacı Mehmet Zeyd Yıldız’a, Bahadır Yenişehirlioğlu’na ve sponsorlara teşekkür ederek günün anısına plaket takdim ettiler.

 

 

 

Editör: TE Bilisim