Balık sezonu açıldı! Çeşit çeşit deniz mahsulleri tezgâhlardaki yerini aldı. Palamut bol olması etiketlere yansıdı ancak vatandaşlar balık fiyatlarının da diğer her şey gibi pahalı olduğunu belirtti.

Haber: CANSU GÜRZ

Karadeniz'e açılan tekneler son günlerde bol miktarda palamutla limana dönerken, Akçakoca'da bu kez yüzler hamsi ile güldü. Avlanmaya çıkan balıkçılar, sezonun ilk hamsisini limana getirdi. Tezgâhlarda bol miktarda palamut ve hamsinin bulunması hem balıkçıların hem de vatandaşları memnun etti.

Balıkçılar bu sene palamudun bol olduğunu ve sezonun ilk hamsisinin çıktığını belirtti. Yaklaşık 200-300 kasa hamsi ile limana dönen balıkçılar, palamut fiyatlarının 45 lira, ince palamutların ise 25 liraya kadar düştüğünü kaydetti. Palamuttaki fiyatlar boyutuna göre değişiyor. Hamsiyi ise kilosu 50 TL'den satıyoruz denildi.

Balık sezonunun açılması ile birlikte balık tezgâhlarında hareketlilik oldu. Akçakoca Palamut ’unun tanesi 50 Lira, Uskumru 50 Lira, Mezgit 60 Lira, Barbun 80 Lira, Karadeniz Somon 120 Lira, Hamsi’ nin kilosu 50 Lira olarak etiketlere yansıdı.

 “30 LİRAYA BULUNDUĞU SÖYLENİYOR AMA BURADA 50 LİRADAN BAŞLIYOR”

Eşi ve kendisi için Palamut almaya gelen bir vatandaş fiyatların yansıtıldığı kadar ucuz olmadığını belirterek, “Biraz pahalı. 50 Liraya palamut var 30’a var. Biz iki kişiyiz İlk defa yiyoruz diye verdim ama bir daha verir miyiz bilmiyorum işte. Televizyonda anlatılanla buradakiler birbirlerini tutmuyor. 30 Liraya bulunduğu söyleniyor ama burada 50 Liradan başlıyor. Hamsiler bile 50 Liradan başlıyor böyle yükselip gidiyor. Ben palamut aldım, eşimle ikimize sezonu açıyoruz. Bakalım sonraki günlerde ne olacak.” dedi.

“FİYATLAR PAHALI AMA HER ŞEY PAHALI”

Pazara Hamsi almak için geldiğini belirten bir kişi ise “Fiyatlar pahalı ama her şey pahalı. Ben balığa geldim sadece Hamsi aldım, 50 Liraya. Fiyatı uygun, bu şartlara göre uygun. Pahalı, tabi alamayanlar da var. Onları düşünen yok.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim