Boluluların en çok tercih ettiği Bolu Pazarında sebze, meyve ve balık fiyatlarını inceledik. Geçen haftaya göre fiyatlarda düşüş var. 

HABER: EBRU BUKET EKE - OĞUZHAN EKE

Yağmurların ardından havalar ısınmaya başladı. Bununla beraber özellikle yaz meyve ve sebzelerinde fiyatlar ne durumda merak konusu oldu.  Patates, soğan, biber, domates yemeklerin olmazsa olmazı… Yazın en çok tercih edilen sebzeleri fasulye, patlıcan, kabak, salatalık olurken meyveleri ise çilek, erik, kiraz, karpuz ve kavun…

Yemeklerin en çok tercih edilenlerinden taze soğanın küçüğü 7,5 lira büyüğü ise 12,5 liradan, patates ise çeşidine 13 lira ile 17,5 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Kahvaltıların vazgeçilmez olan domates 20 lira, geçen hafta 40 lira olan biber bu hafta çeşidine göre değişkenlik göstererek 25-30 lira arası, salatalık ise 15 liradan satılıyor.

Salataların olmazsa olmazları maydanoz 5 lira, dereotu 5 lira, yeşil soğan 10 lira, kıvırcık 10 lira, semizotu ise 30 liradan satılıyor. 

YAZIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN SEBZELERİ

Yazın yemek yapmak için en çok tercih edilen sebzelerde ise fiyatlar şöyle;

Bezelye 20, fasulye 30, patlıcan 10, kabak ise 20 lira.

MEYVE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ VAR

Havaların ısınmasıyla birlikte tezgâhlarda yerini alan ve yazın en sevilen meyveleri olan çileğin geçen haftaki fiyatı 45 iken bu hafta kilosu 30 lira, kirazın kilosu 80 lira iken bu hafta 50 lira, kayısı ise 30-35 lira arası bir fiyatla satılırken bu hafta 25 liradan satılıyor. Karpuzun kilosu 10, kavun ise 3 tanesi 50 liradan satış görüyor. Erik ise 25-30 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Balık tezgahlarında ise alabalık, çupra, somon ve levrek yer alıyor. Tanesi, büyüklüğü ve kilosuna göre 40-60 lira arası değişiyor. Yerli somonun kilosu 100 lira, çupra ve levrek 150-160 lira arası değişiyor.

“BOLU’DA BALIK KÜLTÜRÜ BİRAZ ZAYIF”

Balıkçılık yapan İlhan Başaran, “Bolu’da balık kültürü biraz zayıf, yaz geldiği zaman Bolu’da balıkçılık biraz bitiyor. Ama bazı bilenler var, bir de dışarıdan gelen bazı misafirlerimiz oluyor o sayede balık satılıyor.” diye konuştu. 

“PAHALILIĞA ALIŞTIK ARTIK”

Pazardan alışveriş yapan bir vatandaş, “Günlük ihtiyaçları aldık. Pahalılığa artık alıştık. 5 liradan aşağıya bir şey yok artık, bozuk para kullanmıyoruz. Her şey 5-10-20-25 diye gidiyor. Birkaç bir şey daha alıp gideceğim.” İfadelerini kullandı.

Editör: Ebru Buket EKE