Başkanlığımız, toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutmak, Kur’an, sünnet, akıl ve vicdanın rehberliğinde, din hizmetlerini ve din eğitimini yurt içinde ve yurt dışında toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirmektedir.

Hz. Muhammed (sav) in peygamber olarak gönderilmesiyle insanlığın yeniden doğduğuna ve aydınlık geleceğine tarih şahitlik etmiştir.

İslam dininin gençliğe ve gençlerin eğitimine ayrı bir önem verdiği malumdur. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari ve içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. O’nun rahle-i tedrisinden geçen ve İslam’ın rahmet ve hikmet yüklü mesajlarını ilk olarak kabul eden gençler, insanlığı aydınlatan birer yıldız olmuşlardır.

Cehaletin, zulmün hâkim olduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir anlayıştan; hikmet ve ilmin, adalet ve dürüstlüğün, şefkat ve merhametin ikliminde asr-ı saadete dönüştüğünü görüyoruz.

Kısaca Peygamberimizin gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve inkılabı yaşanmıştır. Bu da Hz. Ali, Mus’ab b.Umeyr Abdullah b. Ömer, Abdullah b. Mes'ud, Abdullah b. Abbas, Muaz b. Cebel ve Enes b. Malik…gibi genç sahabelerle olmuştur.

Gençlik bir milletin geleceği, en büyük imkânı ve zenginliğidir. Gençliğini ihmal eden toplumlar geleceklerini de ihmal ve imha etmiş olurlar.

Gençlik; bir milletin hem geçmişi hem de geleceğidir. Çünkü milletler savaşları ve zaferleri gençleriyle yapar ve kazanır. (Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında  Olduğu gibi) aynı zamanda gençler milletlerin ümidi ve istikbalidir.

Milletimizi bir araya getiren değerleri, insani haslet ve faziletleri nesilden nesile aktarmak, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için erdemlerle donatılmış, iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen sağlıklı bir gençliğe sahip olmak, her dönemde olduğu gibi günümüzde de hayati önemi haizdir.

Kısaca; İslam’ın ölmez hakikatleri ile gençliğin tükenmez dinamizmi buluşursa dünyamız daha bir güzel olacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızla işbirliği içinde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda görevlendirilen manevi danışman hocamız gençlerimize hizmet ve rehberlik etmektedir. Aynı şekilde ilgili bakanlığımızın “Yaz Gençlik Kampları” etkinliklerinde hocalarımız gençlerimizle buluşmaktadır.

'Gençliğe Değer' projesi ile '10 Gencimiz 10 Hocamıza Emanet' sloganıyla gençlerimize hizmet seferberliği ilimizde de başlatılmıştır.

Bu vesileyle tüm okurlarımızın Mevlit Kandilini kutlar, sağlık ve afiyetler dilerim.

Ali Rıza TAHİROĞLU- Bolu İl Müftüsü