Yüzlerce Bolulu öğrenci, fen ve bilim alanında hizmet verecek Deneyap Teknoloji Atölyeleri kabul sınavında ter dökerken, öğrencilerin eğitim alacağı binanın 3 ay içerisinde yapılacağı ifade edildi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesi, Cumhurbaşkanlığı'nın 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğinde başladı. Aralarında Bolu’nun da bulunduğu illerle, 4’üncü faz aşamasına geçilen proje artık 81 ilde bulunuyor.

KABUL SINAVLARI BAŞLADI

Bolu’da verilecek eğitimlerde yer almak isteyen öğrenciler de Gençlik Merkezinde kurulan özel sınav salonunda yeteneklerini sergiliyor. 900 öğrencinin başvuru yaptığı sınavlardan başarılı olan öğrenciler, normal okul eğitimlerinin yanında Deneyap Teknoloji Atölyelerinde bilim, teknoloji, fen gibi alanlarda eğitim alacak.

YENİ BİNA YAPILACAK

Proje kapsamında eğitimler Bolu Gençlik Merkezi bünyesinde devam edecek. Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Bolu’da yeni bir binanın, 3 ay içerisinde inşa edileceği ifade edildi. Ayrıca binada ve derslerde ihtiyaç duyulacak tüm malzeme ve gereç direkt Devlet tarafından karşılanacak. Öğrencilerden ve velilerden bir talepte bulunulmayacak.

ÖĞRETMENLERİ TÜBİTAK SEÇİYOR

Bolulu öğrenciler eğitimlerini alanında uzman akademisyenlerden, mühendislerden ve öğretmenlerden alacak. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim verecek öğretmenler bizzat TÜBİTAK’ın hazırladığı sınavla belirlenecek. Sınavda yeterli başarıyı elde eden kişiler, gençlerle bir araya gelme fırsatını yakalayacak.

“DEVLET’İN DE DESTEKLEDİĞİ BİR PROJE”

Sınava katılan bir öğrencinin velisi olan Gökmen Avcı, projenin Devlet tarafından desteklendiğine işaret ederek, “Fen teknoloji alanında, oğlumun da bu yönde hevesi vardı. Devlet’in de desteklediği bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde yatırımları var. Oğlumuz da hem kendisini geliştirir hem de bunlara katkı sağlar diye sınava katılmasını istedik. Bu sene LGS’ye girdi, Fen Liselerine girecek. Hem lisede eğitimini tamamlarken, bu yönde pratik yönden fen ve teknoloji alanında kendilerini destekler, takviye edici bir unsur olur” dedi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerin, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 4’üncü sınıf, 5’inci sınıf, 8’inci sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9’uncu sınıfta okuyan öğrenciler, sınav için başvuruda bulundu.

Editör: TE Bilisim