(İHA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anaokulu ve anasınıfı okul müdürleri ile "Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri" değerlendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu başkanlığında, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu'nda yapılan toplantıda,

Toplantıda, toplam okul öncesi eğitim alan öğrenci sayıları ve öğrenci sayılarının 4,5 ve 6 yaş grubu dağılımı değerlendirildi. Okul öncesi eğitim veren kurumların fiziki şartlarının, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve eğitime devam eden mevcut öğrencilerin imkanlarının geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, okul öncesi eğitim çağında olup bu eğitimi alamayan öğrencilerin tespit edilmesi ve velileri ile görüşerek eğitime dahil edilmesi hususunda gerekli planlamaların yapıldığı belirtildi.

Okul öncesi eğitim veren kurumlarda boş öğrenci kontenjanlarının velilerin talepleri ve yapılan saha çalışmaları doğrultusunda doldurulmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, "Tam gün eğitim kapsamında talebi olan öğrenci velilerimizin isteği doğrultusunda ilçemizde bünyesinde anasınıfı bulunan 2 okulumuzun bu talebe göre yapılandırılması kararlaştırıldı. İlçemizde şu anda okul öncesi eğitim gören okul öncesi eğitim öğrenci sayımız bin 385'tir. Çağ nüfusu tespitine göre okul öncesi eğitim çağında olan öğrencilerimizin okullaşma oranını yüzde 95'lere çıkarmayı hedeflenmesi üzerinde duruldu" denildi.

Editör: Servet GÖKÇEK