Bolulular, koronavirüs tehdidine karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarına destek vermek üzere dün akşam saat 21.00’de balkonlardan alkış sesi yükseltti. Sosyal medya üzerinden geniş kitlelere ulaşan etkinlik kapsamında, vatandaşlar evlerinin pencere ve balkonlarında sağlık çalışanlarını dakikalarca alkışladı.

Haber: Aslı Akış

Türkiye, dün akşam saat 21.00'de koronavirüs tehdidine karşı 24 saat mücadele eden sağlık çalışanlarına destek için balkonlarda alkış tuttu. Sağlık çalışanları için balkonlardan 1 dakikalık alkışa Bolu’dan da destek geldi. Sosyal medya kullanıcıları moral için düzenlenen bu çağrıya ilişkin gün boyu halkı desteğe çağırdı.

Yeni tip koronavirüs vakası (Covid-19) vakaları artarken, salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına destek amacıyla dün akşamdan itibaren her akşam saat 21'de alkışlama çağrısı yapılmıştı. O çağrıya karşılık veren Bolulular da dün akşam saat 21.00'de evlerinin balkonlarına çıkıp dakikalarca sağlık çalışanlarına destek için alkış tuttu.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA TWİTTER'DAN DESTEK VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter’dan paylaşımdan çağrıda bulunarak; “Alkışlayalım! Ne Kadar Alkışlasak Azdır! Bugün saat 14’te Meclis’teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili Sağlık Çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00’da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim