Bolu’daki sağlık çalışanları düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek verdiler. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muhammed Emin Demirkol, Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şevki Erkal ve Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi Genel Sekreteri Vehbi Camgöz ”Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’’ sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek verdiler. Sağlık çalışanları, toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla kan bağışına öncülük yaptılar.

ASLI AKIŞ

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muhammed Emin Demirkol kan bağışı kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamasında “Geçen seneye göre çok daha fazla bir katılım olacakmış gibi duruyor. Sağlık çalışanlarımızın da sadece görev olarak değil kan bağışı ile de hastalara destek olduklarını gösterdiler.” şeklinde konuştu. Demirkol sözlerine şu şekilde devam etti; “Personelimizin kampanyaya göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Biz sağlık çalışanları ve hasta yakınları olarak bir aileyiz. Kan ihtiyacını gün içerisinde çok farklı anlarda ihtiyaç duya biliyoruz bu bilincin hem sağlık personelinde hem de hasta yakınında uyanması için geçen sene birincisini yaptığımız ve artık gelenekselleşen, genel sekreterliğimizin önderliğinde ve Kızılay’ın da desteği ile bu sene ikincisini yapıyoruz. Bağış duyurularımıza 1 hafta öncesinden başladık. Bugün ise mesaj ve hoparlörden yaptığımız anons ile duyurmaya devam ettik. Bu sistem inşallah her yıl devam eder bu bilinci de çalışanlar ve hasta yakınlarına yönetim olarak oluşturabilirsek çok mutlu olacağız. Geçen seneye göre çok daha fazla bir katılım olacakmış gibi duruyor. Sağlık çalışanlarımızın da sadece görev olarak değil kan bağışı ile de hastalara destek olduklarını gösterdiler. 50 ile 100 kişinin kan bağışı 1 gün için iyi bir rakam olduğu söylendi ama biz bu sene ilk günümüzde 100 kişinin üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

“KIZILAY’IN TEMEL GÖREVİ KAN REZERVİNİ GENİŞLETMEK”

Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi Genel Sekreteri Vehbi Camgöz Kızılay’ın temel görevinin kan rezervini genişletmek ve ihtiyaçlara anında cevap vermek olduğunu belirtti. Camgöz, “Kızılay Bolu şubesi olarak bugün Köroğlu ünitesinde hem personelin hem de vatandaşın kan bağışlarını almaya geldik. Kızılay’ın temel görevi kan rezervini genişletmek ve ihtiyaçlara anında cevap vermektir. Kızılay olarak kan bağışına verdiğimiz önemi göstermek ve Bolu’da bu bağışı yükseltmek için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“KAN BAĞIŞI ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şevki Erkal kan bağışının öneminden bahsederek vatandaşlara ve personele farkındalık yaratacağını vurguladı. Erkal açıklamasında; “Geleneksel olarak kan bağışı yapılıyormuş bu yılda bize nasip oldu. Bizim buradaki amacımız hem vatandaşa hem personele farkındalık yaratmaktır. Kan bağışı ülkemiz içinde milletimiz içinde önemli bir hayır işidir. Kan stoklarımıza bizlerde elimizden geldiğince yardım ettik.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim