Enflasyona ve fiyat artışına dikkat çeken Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın, “Öğrenci derdini anlatmış; ‘Beslenmeyi iki öğüne düşürdüm. Gece yatağa aç giriyorum. Yurt dağın başında ama yürüyerek gidip geliyorum” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, il binasında basın açıklaması yaparak meyve ve sebzelerdeki fiyat artışlarına dikkat çekti.  Saadet Partisi İl Başkanı İsa Sayın tarafında yapılan açıklama sırasında masanın üzerine; domates, fasulye, portakal, marul, patates ve biber koyuldu.

“GIDA ENFLASYONU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Fiyatlardaki artışların vatandaşları zora soktuğunu da aktaran İl Başkanı Sayın, “Maalesef başta sebze ve meyve olmak üzere ciddi bir gıda enflasyonu ile karşı karşıyayız. Tabi karşılaştığımız enflasyon sadece gıda ile sınırlı değil. Hayatın her alanında yaşanan fiyat artışları zaten zor geçinen insanımızı daha da zor duruma sokmuştur. Özellikle bu toplantımızda da son bir yıldaki sebze fiyatlarındaki artış oranlarına dikkat çekmek istiyorum” dedi

“%200’LER GIDA ENFLASYONU VAR”

Gıda fiyatlarını tek tek araştırdıklarını da belirten Sayın, “İstanbul hal fiyatlarını temel aldığımız çalışmaya göre 1 Nisan 2021 ile 1 Nisan 2022 arasındaki fiyat artışları şöyle gerçekleşmiştir: Geçen yıl domates 5 lira iken bu yıl 28 lira - artış %460 Patates 2 lira iken bu yıl 10 lira – artış %200 Biber 10 lira iken bu yıl 30 lira – artış %200 Salatalık 8 lira iken bul yıl 17 lira – artış %113 Marul 4 lira iken bu yıl 20 lira – artış %300 Taze fasulye 18 lira iken bu yıl 45 lira – artış %150 Portakal 5 lira iken 10 lira – artış %100. Görüldüğü üzere ortalama %200’ler seviyesinde seyreden bir gıda enflasyonu var. Bütün bunlarla beraber birçok gıda maddesinde yurtdışına bağımlı hale geldik. Türkiye olarak bugünlere bir anda gelmedik. Geldiğimiz bu durum 20 yıldır izlenen yanlış politikaların ürünüdür” ifadelerini kullandı.

“İKİ FARKLI HAYAT GÖRÜYORUZ”

Başkan Sayın, toplumun gelir konusunda iki farklı kesime ayrıldığına dikkat çekerek, “İki farklı toplum kesimi, iki farklı hayat görüyoruz. -Bir tarafta kamu kaynaklarından beslenen, birden fazla kurumdan maaş alan ‘tuzu kuru’lar… Diğer tarafta ise yoksulluk sınırının 15 bini geçtiği bir dönemde; 4 bin küsur lirayla ev geçindirmeye, 650 liralık KYK bursuyla günde bir öğün yemek yiyerek hayatta kalmaya çalışan, masraflarını karşılayamadığı için okulu bırakmak zorunda olanlar, gün be gün fiyatları artan temel tüketim maddelerine ulaşamayıp sofrasına tuz koyamayanlar var.  Bir tarafta lüks, şatafat, gösteriş ve israf; diğer tarafta yoksulluk, fakirlik, açlık ve feryat var” diye konuştu.

“GECE YATAĞA AÇ GİRİYORUM”

Bir üniversite öğrencisinin durumuna ilişkin de konuşan Sayın, “Türk Lirası’nı pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. Enflasyonun üzerine benzin dökerek Türkiye’yi adeta bir yangın yerine çeviren iktidar ve ortakları ülkemizin büyüdüğünü söyleseler de vatandaşın kursağına giren ekmek her geçen gün küçülüyor. Bir de üniversiteli gençlerimize kulak verirsek, durumun vahametini çok daha net görürüz diye düşünüyorum. Bir üniversite öğrencisi gencimiz şu satırlarla derdini anlatmış; ‘Beslenmeyi iki öğüne düşürdüm. Gece yatağa aç giriyorum. Yurt dağın başında ama yürüyerek gidip geliyorum. Her gün hazır su alamayacağımdan musluktan klorlu su içiyorum” ifadelerini kullandı.

“GELİN ZİRVEDE(!) BIRAKIN”

İktidara de seslenen Sayın, 20 yıllık süreçte başarısız olduklarına dikkat çekerek, “Türkiye’ye en yakın ülke Litvanya’nın enflasyonu %12; OECD ortalaması ise %7.7 -Türkiye %61 enflasyonla; Estonya’yı 5’e, OECD ortalamasını 8’e katlamış bulunuyor. Euro bölgesindeki enflasyon ortalaması ise %5,9. Dünyanın her yerinde enflasyon olabilir; ama dünyanın hiçbir yerinde bir yılda enflasyonun böylesine hızlı arttığı başka bir ülke yok ey iktidarda bulunanlar! Dünyanın hiçbir yerinde sizin gibi gerçeklerle, matematikle, ekonomiyle bile isteye kavga edip; ülkesini hiperenflasyona sürükleyen bir iktidar yok! Dünyanın hiçbir yerinde 20 yıl boyunca iktidarda kalıp, krizin sorumlusu başkalarıymış gibi suçu rakiplerine atan ve ‘daha yeni başlıyoruz, bu işi çözeceğiz’ diyen pişkin bir iktidar yok! Gelin zirvede(!) bırakın” şeklinde konuştu.

“HAYAL İLE GERÇEK ARASINDA UÇURUM VAR”

Sayın, iktidarın vaatlerinin gerçekleşmediğini işaret ederek, şu açıklamayı yaptı:

“İktidarın anlattığı masallar ve hayaller ile gerçekte yaşattığı hayatlar arasında uçurum var! Hayalde; ekonomisi en güçlü 10 ülke arasına girecektik. Gerçekte; enflasyonu en yüksek 10 ülke arasına girdik. Hayalde; tek haneli işsizlik ve enflasyon rakamları olacaktı. Gerçekte; 3 haneli enflasyon rakamları ve her geçen gün sayıları artan işsizler ordusu... Hayalde; iyiler arasındaki ligde zirvede yer almak... Gerçekte; olumsuz istatistikler ve sıralamalar listesinde hep zirvede bulunmak. Enflasyon 20 yılın zirvesinde. Zamlar 20 yılın zirvesinde. Cari açık 20 yılın zirvesinde. Dış borçlar ve faiz ödemeleri de; sayenizde 20 yılın zirvesinde. Gelin bu işi zirvede bırakın. Gelin daha dazla zorlamayın. Çünkü bu zirvenin sonu uçurum, sonu felakettir! Hem millet hem de sizin için...”

Editör: TE Bilisim