(Haber: Emine Arzu Bayseç) - SEDAŞ, Bolu ve bölgede, 2024 yılı için yaklaşık 3 milyarlık yatırım ve bakım çalışması planlıyor. 

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), yatırım çalışmalarına devam ediyor.  SEDAŞ, 2024 yılı için planladığı yaklaşık 3 milyarlık dev yatırım ile hizmet verdiği bölgelerdeki ihtiyaçlara göre hazırlanan program çerçevesinde kapasite artırımı, şebeke yenileme ve ana hatlarda devam eden yeraltı çalışmalarını tamamlayacak.

Bu kapsamda Bolu’da, ilk etapta, 18 adet yatırım projesi hayata geçirilecek.

SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, elektrik hatlarının iyileştirilmesine destek olduklarını belirterek, “Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan bölgemizde müşterilerimizin en güncel ihtiyaçlarını analiz ederek, beklentilerini karşılayacak yatırımlarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz. Yeni hissedar yapımız ile bölgemizdeki faaliyetlerimizi hızlandırıyor hem kırsalda hem de il ve ilçelerimizde elektrik şebekesi hatlarının iyileştirilmesine destek oluyoruz. Ekonomik ömrü dolan elektrik tesisleri için yenileme yatırımlarını, enerji talebinin artışı noktalarında iletken kesiti ve trafo güç kapasitelerindeki artışı, yatırım kapsamına alınan yerlerde de yeni şebeke yapım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE