Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı Final Gurubu dördüncü Maçında karşılaştığı Gemlik Basketbol takımını 78 – 73 yenerek ilk galibiyetine ulaşmış oldu. Karşılaşmada Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 13 sayı 5 ribaunt ve 3 asistle takımının skoreli olurken galibiyette de önemli rol oynadı.

Basketbol sahalarında Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı Final Gurubunda ilk galibiyetine ulaştı. Final Gurubunda oynadığı ilk üç maçı skora yansıtamayarak sahadan mağlup ayrılan Dev Adamlar, iyi oyununu skora yansıttı ve Gemlik temsilcisini 5 sayı farkla 78 – 73 yenerek hanesine galibiyet yazdırdı. 5 Mayıs Cumartesi günü şehit olan iki itfaiyeciye saygı duruşu ile karşılaşmaya başlayan Dev Adamlar maçın önemli bir bölümünü geride takip eden Bolunun Dev Adamları maçın bitimine bir buçuk dakika kala üstünlüğü ele aldı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Karşılaşmada Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 13 sayı 5 ribaunt ve 3 asistle takımının skoreli olurken galibiyette de önemli rol oynadı.

Karşılaşmaya Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı Ayberk Güleryüz, Erhan Kocamış, Faik Can Nurkan, Serhat Doğanay ve Hakan Şanlı ilk beşi ile başlarken, Gemlik Basketbol takımı ise Gökhan Şenol, Melih Kabakcı, Mert Yavi, Ali Tuncer ve Oğuzhan Yarol ilk beşi ile sahaya çıktı. Karşılaşmada periyotlara göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı.

Maça Hakan Şanlı’nın üç sayısıyla başlayan Boluspor arka arkaya hücumlardan boş dönünce fast breaklerle 6-3 geri düştü. Hızlı toplanan Dev Adamlar ilk beş dakikayı 8-8 beraberlikle geçti. Periyodun son üç dakikasına girilirken Boluspor 10-8 üstünlüğü ele aldı. Son dakikaya 16-10 önde giren Boluspor hücum etkisini arttırdı. Periyodun sonunda serbest atışla sayı bulan Bolu ilk periyodun skorunu 17-12 olarak belirledi.

Maçın ikinci periyoduna Tufan Fındıklı’nın sayısıyla başlayan Boluspor ilk dakikayı 19-12 önde geçti. İlk üç dakika geride kalırken hücumlarda etkili olamayan Bolu savunmaya da etki edemeyince skor 21-21 de eşitlendi. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Boluspor üstünlüğü yitirdi ve skorda 24-26 geri düştü. Son üç dakikaya girilirken savunmadaki etkisini kaybeden Boluspor farkın açılmasına engel olamadı ve fark çift hanelere ulaştı. 11 sayı geri düştü ve skor 24-32 ye geldi. Farkı tekrar tek hanelere indiren Boluspor son dakikaya 31-37 geride girdi. Periyodun son hücumunda üç sayıya engel olamayan Bolu devre arasına 34-42 geride girdi. İlk yarı Boluspor’dan Hakan Şanlı ve Burak Can Dilmaç 8 sayı üretirken Gemlik Basketbol takımından Berkay Kutlu 9 sayı üretti.

Maçın üçüncü Periyodunun ilk dakikasında üstün olan Gemlik farkı şu ana kadar olan en üst seviyeye çıkardı. 13 sayılık farkla skor 34-47 oldu. Bu bölümde Serdar Yavuz 10 sayıyla çift hanelere çıkan ilk oyuncu oldu. Periyodun ilk beş dakikası geride kalırken Boluspor’un farkı indirme çabaları başarılı olmadı ve fark 13 sayıda devam etti, skor ise 42-55e geldi. Bu bölümde Boluspor Antrenörü Murat Yolcu ilk molasını kullandı. Mola sonrası etkisini arttıran Bolu farkı 8 sayıya indirdi ve son iki dakikalık bölümde skor 49-57 ye geldi. Periyodun kalanında etkisini istediği gibi sahaya yansıtamayan Bolu periyodu 7 sayı geride 54-61 kapattı.

Maçın son periyoda Boluspor pas kayıplarıyla başlayınca ilk iki dakika fark tekrar 12 sayıya çıktı ve skor 54-66 oldu. İlk beş dakika geride kalırken farkı 10 sayıya çeken Boluspor skoru 58-68e getirdi. Bu bölümde sayı bulan Hakan Şanlı 10 sayıya ulaştı ve Boluspor’un çift hanelere çıkan ilk oyuncusu oldu. Bir buçuk dakikalık bölümde etkisini yükselten Bolu farkı 3 sayıya indirdi ve skor 65-68 e geldi. Bu bölümde etkili olan Burak Can Dilmaç 11 sayıyla çift hanelere çıkan bir diğer oyuncu oldu. Periyodun son bir buçuk dakikasına girilirken Bolu üstünlüğü tekrar ele aldı ve skoru 71-70 lehine çevirdi. Son dakikanın içinde üçlük isabeti bulan kaptan skoru 74-72 yaptı kendi ise 10 sayıyla çift hanelere yükseldi. Maçın sonunda serbest atışlarla Bolu skoru 78-73e getirdi ve maç skoru bu şekilde belirlendi.

Karşılaşmada Boluspor’dan Burak Can Dilmaç 13 sayı 5 ribaunt ve 3 asistle takımının skoreli olurken Erhan Kocamış 12 sayı, Hakan Şanlı 10 sayı ve Faik Can Nurkan 8 sayı 8 asistle galibiyeti getiren isimler oldu. Gemlik Basketbol takımında ise Serdar yavuz 18 sayıyla sahanın skoreli olurken Mert Yavi’nin 9 sayı 10 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

Aldığı galibiyetle Final Gurubunda ilk galibiyetine ulaşan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı dört maç sonucunda bir galibiyete ulaştı. Final Gurubunun beşinci maçını ise Deplasmanda Edirne ile oynayacak olan Boluspor karşılaşmaya 12 Mayıs Cumartesi günü oynayacak.

Editör: TE Bilisim