Bolu Sivil İrade Platformu, Bolu’dan Suriye’deki kentlere; 680 çocuk için mont ve bot, 314 battaniye ve 25 ton kömür yardımı yapıldığı belirtilerek, “hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Soğuk hava şartlarında zorluk yaşayan Suriyeli vatandaşlar için Bolu Sivil İrade Platformu üyeleri yardım çalışması başlattı. Konuyla ilgili platform tarafından yapılan açıklamada yapılan yardımlar hakkında bilgi verildi.

“KIŞ ŞARTLARI SURİYELİ İNSANI DA ETKİLEDİ

Soğuk havalardan Suriyeli vatandaşların da etkilendiğini belirtilirken, “Bu yıl kış şartları ülkemizin büyük bir bölümünde hayatı olumsuz etkilerken savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli insanı da etkiledi. Yıllardır zor şartlar altında yaşayan bu insanların hayatları kış geldiğinde dondurucu soğuk ve yağmurdan dolayı daha da zorlaştırıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olmuyor” denildi.

“HAYIRSEVER VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Yardımlar için hayırseverlere teşekkür edilerek,  “Kış kapıda yalnız bırakma’ sloganıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’muzda da Bolu’daki duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında Suriye kamplarında yaşayan savaş mağduru kardeşlerimiz için Bolu Sivil İrade Platformu olarak 680 çocuğa bot ve mont, 314 adet battaniye, 25 ton kömür Suriye’de bulunan çadır kentlerde dağıtıldı. Mazlum ve mağdurlar adına Bolu Sivil İdrade Platformu olarak hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim