Bolu’dan  gidecek olan son hacı kafileleri de dualarla kutsal beldelere uğurlandı.

Haber: Huri Afacan 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan son hacı adayları da Bolu Terminali önünden dualarla uğurlandı.

Geçtiğimiz günlerde 198 Hacı adayı kutsal topraklara uğurlanmıştı. 22-23.06.2023 tarihlerinde, iki gruptan oluşan 87 hacı adayı daha kutsal topraklara doğru yola çıktı. Bu sene “Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Yılı Hac Organizasyonu” çerçevesinde, Bolu’dan toplam 285 hacı adayı kutsal beldelere uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, tekbir ve ilahilerle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu yaptı. Hac ibadeti ile ilgili temel konulara değinen Tahiroğlu: “Kıymetli hacı adaylarımız, ne mutlu sizlere ki az sonra hac ibadetinizi yapmak üzere yola çıkacaksınız. Rabbim kutlu yolculuğunuzu mübarek eylesin. Hac güzel olduğu kadar da zor ve sabır gerektiren bir ibadettir. Saygı, sevgi ve sabır çerçevesi içerisinde, birbirinizi kırmadan ibadetlerinizi yapmaya gayret gösterin. Unutmayın ki hac, ömrünüzde bir defa yapacağınız bir ibadettir, bu sebepten oradaki her anınızı çok iyi değerlendirin. Yapacağınız dua ve niyazlar, vatanımıza, milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirsin. Rabbim sizlere kazasız-belasız gidip gelmeyi ve sevdiklerinize kavuşabilmeyi nasip eylesin. Mekke-i Mükerrme’ye ve Medine-i Münevvere’ye de bizlerden selam götürün. Rabbim yolunuzu açık, yolculuğunuzu kolay eylesin” diyerek, duygularını dile getirdi.

Yakınları tarafından ilahiler eşliğinde kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı.

Uğurlama programına Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, müftülük personeli, hacı adayları ve vatandaşlar katıldı.

Program, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ