Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde, bin 2 öğrencinin katılım sağlayacağı öğrenci yetenek sınavları başladı.

Haber: Oğuzhan Eke – Cansu Gürz

Her yıl yüzlerce öğrencinin başvuru yaptığı, Türkiye’nin önde gelen fakültelerinden olan BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenci yetenek sınavları başladı. Yetenek sınavlarının ilk gününde kadın adaylar 400 metre koşuda en iyi zamanı yakalamaya çalıştı. Genç sporcuların aileleri de arkadaşları da pist dışında tezahüratlarla destek oldu.

“EVRAK TESLİM EDEN BİN 2 KİŞİ”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı da yetenek sınavlarına ilişkin detaylı bilgi verdi. Sürecin Perşembe günü biteceğini aktaran Karlı, “Şu an için bin 2 adayımız başvurdu. Geçen yıla göre çok daha fazla katılımımız var. Geçen sene ön kaydımız bin kişi civarındaydı, bu sene bin 200 kişi civarında ön kayıt ama sınava gelecek, evrak teslim eden bin 2 kişi. Sınavımız bugün başladı. Perşembe günü bitecek. Öncelikli olarak kadın adaylarımızı aldık. 307 tane kadın adayımız var. Bunlardan 21 tanesi milli sporcu. Onları öncelikli alıyoruz. Daha sonra da erkeklerle devam edeceğiz. 695 tane de erkek adayımız var” dedi.

"İŞLEM ÇOK HIZLI GERÇEKLEŞİYOR”

Sonuçların kısa süre içerisinde açıklanacağını aktaran Karlı, “Biz sınavlarımızı bir an önce ilan ediyoruz. Değerlendirmemiz şöyle, şu an 400 metre koşumuz yapılıyor ama onun dışında sportif özgeçmiş diye sporcunun geçmişiyle ilgili bir puan hesaplaması yapılıyor. Sonrasında ÖSYM’nin formülü var, o kullanıyor. Çıkan sonuca göre de yerleşme puanı hesaplanıyor. İşlem çok hızlı gerçekleşiyor. Cuma günü askı listesi asılacak, herkes kendi puanını görecek. Sonrasında yerleştirme puanlarını ilan ediyoruz ve yerleşme sıralamasını ilan ediyoruz. Bu da gelecek hafta pazartesi günü falan olacak” ifadelerini kullandı.

“YÜKSELTEBİLECEKLERİ BİR FAKÜLTEYE GELİYOR ÖĞRENCİLERİMİZ”

Karlı, öğrencilerin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisini tercih ettiğini ifade ederek, “Üniversitemiz, bölgedeki hatta Türkiye’deki en iyi üniversitelerden bir tanesi. Spor Bilimleri Fakültesi olarak biz oldukça iddialıyız. En iyilerden birisiyiz diyoruz. Öğrencilerimiz yurt dışına gidebiliyorlar, Erasmus programından faydalanabiliyorlar. Eğitim-öğretim kalitemiz oldukça yüksek. Mesela geçen sene değil, ondan önceki sene Türkiye’deki TYT Öğretmenlik atamasında en yüksek puanı alan öğrenci bizden. Dolayısıyla mesleki olarak ve de entelektüel olarak donanımlarını yükseltebilecekleri bir fakülteye geliyor öğrencilerimiz” şeklinde konuştu.

Seçmeler sonucunda 120 öğrenci fakülteye kabul edilecek.

Editör: TE Bilisim