Bir süredir mali zorluklarla mücadele içerisinde olan McLaren’in üretim ve teknolojideki geleceğini korumak adına Mumlaka,t %100 hisse sahibi oldu.

1985 yılında kurulan ve günümüze kadar muhteşem işler başaran McLaren’in yönetim kısmı artık başka bir şirkete geçti. Daha önceden Mumtalakat Şirketi, İngiliz firmanın %60 hissesine sahipti. Bir süredir mali zorluklarla mücadele içerisinde olan McLaren’in üretim ve teknolojideki geleceğini korumak adına Mumlakat %100 hisse sahibi oldu.

Bahreyn Krallığı’na bağlı olacak McLaren, bundan sonra paranın gücüyle muhteşem işler başaracak. Merak edenler için; otomotivde bu tip üst düzey işlerle uğraşan şirketlerin giderleri en üst seviyeye geliyor. Ar-Ge gibi bir aracın geliştirme ve yollara çıkarma süreci milyar dolarları geçiyor.

M C L A R E N A R T I K Y A R I İ N G İ L İ Z 1

Alanında birçok rakibine fark atmayı başaran McLaren, son zamanlarda o kadar mali zorluk girdabına girdiki, en gözde ve satılması şirket için üzücü koleksiyon araçlarını satmıştı. Hatta İngiliz marka F1 fabrikasını satarak burayı bile gözden çıkarmıştı.

McLaren’in anlık durumuna baktığımızda zorluk çekilen kısımları atlattığını görüyoruz. Farklı hızlı modellerin gelişimleri tamamlanma aşamasında. Pilli süper spor kavramına alışamamış olsak da yeni Bahreynli 1.000 beygirlik Plug-in Hibrit V8’in son vidalarını sıkıyor.

Dengeleri değiştirebileceğini düşündüğümüz modelin hibrit rakiplerini terleteceği kesin diyebiliriz. Bizim tahminlerimiz aracın kalkış sürecinin 2.3 saniye civarlarına gelmesi. Eğer bu rakamın altında gelirse de şaşırmayız. Zira McLaren teknolojisi her zaman tahmin edilenler üzerinden gitmez…