(Haber: Oğuzhan Eke) – Bolu Konuk Evi projesi için AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki’nin yaptığı ‘yalanlama’ açıklamasına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu Halkını heyecanlandırmasına rağmen birilerini de korkutmuş. Açıklama yapmak zorunda bırakılmıştır. Üzüntü duydum” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki’nin desteğiyle, Ankara’da Bolu Konuk Evi kurulacağını söylemişti. Projeye cevap veren Altındağ Belediye Başkan Adayı Tiryaki, bir görüşmesinin olmadığını, Başkan Özcan’a destek vermesinin söz konusu olmadığını ve destekleyeceği tek kişinin AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol olduğunu ifade etti. Tiryaki’nin, yalanlamasına dair Özcan da yazılı bir açıklama yaptı.

Özcan, Tiryaki’nin, konuyu yalanlaması için baskıya maruz kaldığını ileri sürdü. Projenin her halükarda hayata geçirileceğini belirten Özcan, Tiryaki’nin yaptığı açıklamadan dolayı üzüntü duyduğunu aktardı. Özcan’ın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“BİRİLERİNİ KORKUTMUŞ”

“Bolu’dan Ankara’da bulunan hastanelere tedavi amaçlı giden hastalarımızın ve onların refakatçilerinin mağduriyetlerini çözmek ve hem konaklayabilecekleri hem de sosyal tesislerinden faydalanabilecekleri ‘Bolu Evi’ Projemiz anlaşılıyor ki tüm Bolu Halkını heyecanlandırmasına rağmen birilerini de korkutmuş. Tüm adayların projelerinde olması gereken, tüm Boluluların sahip çıkması gereken ve son derece ihtiyaç olan böyle bir projeye, siyasi hırslar sebebiyle bazıları karşı çıkar hale gelmişler.” 

“PROJEYE SEVE SEVE DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİR”

“Ben bu projeyi oluşturmadan önce, geçmiş dönemde bakan yardımcılığı yapmış, Altındağ İlçesi’nde eski dönemlerde Belediye Başkanlığı yapmış ve şu an yine Altındağ Belediye Başkan Adayı olan Bolulu hemşerimiz Veysel Tiryaki’yi bizzat cep telefonundan aradım. Altındağ’dan seçilmesi ve belediye başkanı olması halinde böyle bir projeye destek olup olamayacağını sordum. Kendisi de bu projeden son derece memnun olduğunu dile getirerek, Boluluların faydalanacağı böyle bir projeye seve seve destek vereceğini söylemiştir. Ancak anlaşılıyor ki, sözde Bolulu bazı siyasetçiler Veysel Tiryaki’yi arayarak ‘Sen nasıl Tanju Özcan’ın böyle bir projesine destek verirsin’ diye telkinlerde bulunmuşlar. Bu telkinler sonucu da Veysel Bey böyle bir açıklama yapmak zorunda bırakılmıştır.”

“BOLULU BİR HEMŞERİMİZİN DE KATKI VERMESİNİ İSTEMİŞTİK”

“Ancak, tüm Bolulu vatandaşlarımız bilsin ki, biz bu projemizi o veya bu şekilde hizmete sokacağız. Tedavi amacıyla Ankara’da bulunmak zorunda olan ne bir hastamızı ne de onların yakınlarını mağdur etmeyeceğiz. Bu projeyi hayata geçirmek Bolu Belediyesi gibi güçlü bir belediye için çok zor değil. Biz sadece, bu projeye siyasi ayrım gütmeden Bolulu bir hemşerimizin de katkı vermesini istemiştik.”

“UZAYAN KOL BİZDEN OLSUN”

“Artık Bolu için, Bolu’nun yararına olacak tüm projeler için, diğer partilerin de bu çirkin siyasetten vazgeçmesi gerektiğini düşünmekteyim. Tüm Bolulular şunu bilsin ki; ben Tanju Özcan olarak, onun projesiymiş, bunun projesiymiş bakmadan, her bir siyasi partinin Bolu için yararlı olacağını düşündüğüm projelerini hayata geçirmekten mutluluk duyarım. Sayın Veysel Tiryaki’nin böyle bir açıklama yapmasından dolayı üzüntü duydum ama ben bir Bolulu olarak yine bir Bolulu hemşerimiz Veysel Bey’e seçimlerde başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Uzayan kol bizden olsun.”

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ