Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, katıldığı canlı yayında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanlığı değişmezse, yerel seçimlerin kaybedileceğini işaret etti. Başkan Özcan, “Örgütün üzerine ölü toprağı serpilmiş. Gerçekten morali bozuk bir örgüt var” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Gazeteci Enver Aysever’in canlı yayın konuğu olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündeme ve CHP’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Partinin genel başkanlığı için en uygun adayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu aktaran Başkan Özcan, parti içerisinde moralin bozuk olduğunun altını çizdi. Özcan, genel başkan değişikliği olmadığı takdirde yerel seçimlerin kaybedileceğini işaret etti.

“KAZANMALARI ÇOK YÜKSEK İHTİMAL OLAN ARKADAŞLARIMIZDI”

Özcan, seçimlerde hata yapıldığını belirterek, “Bugün için Sayın Ekrem İmamoğlu, en potansiyel genel başkan adayı. Cumhurbaşkanlığında da bu böyleydi aslında. Mansur Bey ve Ekrem Bey kazanmaları çok yüksek ihtimal olan arkadaşlarımızdı. İstanbul’u 1 yıllığına bırakmayalım AKP’ye diye, Türkiye’yi 5 yıllığına yeniden AKP’ye teslim etmiş olduk” dedi.

“ŞU AN BİR HEYECANSIZLIK VAR”

İmamoğlu’nun genel başkan olması durumunda yerel seçimlerde CHP’nin başarılı olacağını aktaran Özcan, “Şimdi Sayın İmamoğlu, bu göreve seçilirse, 6-7 ay İstanbul’un yönetimi AKP’ye geçecek, Meclis çoğunluğu nedeniyle. Ama gerekli enerjiyi ve sinerjiyi verirse, 6 ay sonra İstanbul dâhil, Ankara dâhil, birçok şehir buna eklenerek yeniden Cumhuriyet Halk Partili adaylar buradalar da seçimleri kazanır. Şu an bir heyecansızlık var. Sayın İmamoğlu’nun bu ortamda gireceği ve aday olacağı İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini kazanabilme oranını yüksek görmüyorum. Çünkü örgütün üzerine ölü toprağı serpilmiş. Gerçekten morali bozuk bir örgüt var” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMDE İTTİFAKA ÇOK ZOR YANAŞACAĞINA İNANIYORUM”

Genel başkan değişimi olmadan ittifakların gerçekleşmeyeceğini belirten Özcan, “Bu moral bozukluğuyla, Sayın Kılıçdaroğlu kaldığı sürece ben İYİ Parti’nin CHP ile yerel seçimde ittifaka çok zor yanaşacağına inanıyorum. Bu şartlarda, Sayın İmamoğlu’nun ki İstanbul’a hükümetin yükleneceğini de düşünüyorum… Sayın İmamoğlu’nun bu şartlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanmasının çok çok zor olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE