2023-2024 sezonu, 1. Lig’de bugün yapılacak tek maçla başlayacak. Boluspor, Adanaspor’u konuk edecek. 21.00’da ligin ilk düdüğü çalacak. Toplam 14 ilden 18 takımın Süper Lig mücadelesi her sezon olduğu gibi nefesleri kesecek

Haber: Servet Gökçek

1. Lig’de sezon bugün resmen başlıyor. Boluspor ile Adanaspor arasında saat 21.00’da başlayacak mücadeleyle ligin ilk karşılaşması oynanacak. Toplam 14 ilden 18 takımın yer alacağı ligde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Yeni Malatyaspor hakları saklı kalmak kaydıyla mücadele edemeyecek.

HEDEF SÜPER LİG

Sıralamada yer alacak ilk 2 takımın doğrudan Süper Lig’e yükseleceği organizasyonda, takip eden 5 ekip de Süper Lig’e yükselen son takım olmak için mücadele edecek. Bu sezona kadar 4 takımın katıldığı play-off etabında değiştirilen statüyle, ligi 3. sırada bitirecek ekip doğrudan play-off finaline yükselecek.

Normal sezonda 4, 5, 6 ve 7. sırada yer alan takımlar, tek maç eleme usulüne göre birbirleriyle karşılaşacak. Müsabakalar, ligi 4’üncü ve 5’inci basamakta bitiren ekiplerin sahasında oynanacak. Ligde son 3 sırada yer alacak ekipler TFF 2. Lig’e düşecek.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ