Türkiye Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Dr. Sinan Oğan, “Türk Dünyası’nın Güncel Meseleleri” konulu konferans için geldiği Bolu’da cumhurbaşkanlığına adaylığı ile ilgili bir Türk milliyetçisinin aday olmaması durumunda Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını söyledi.

Özel Haber: Aslı Akış

Önümüzdeki yıl yapılacak seçimde cumhurbaşkanlığına bağımsız olarak adaylığını koyup koymayacağını sorduğumuz Türkiye Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Dr. Sinan Oğan, Köroğlu TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

İl il gezerek “Türk Dünyası’nın Güncel Meseleleri” konulu konferans veren TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı adayı konusunda net ifadeler kullandı. Oğan, 2014 yılında CHP ve MHP’nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu anımsatarak durumu ‘Ekmeleddin vakası’ olarak nitelendirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA GÖZ KIRPTI

Oğan, doğru bir aday çıkarılmaması durumunda Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağına işaret ederek; “Bu çalışmaların temelinde şu var. Bizim amacımız, hedefimiz mevcut sistem içerisinde bende aday olayım, bende cumhurbaşkanı olayım değil. Bizim hedefimiz Türk milletinin oy vereceği bir aday çıkartın. Çıkartmıyorsanız Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağım. Eğer bir aday varsa ve üzerinde uzlaşılıyorsa seve seve destekleriz. Yok, ise illa bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası ya da HDP ve PKK’nın kontrol söz konusu olacaksa bizi buna müsaade etmeyeceğiz. Ve bu durumda da aday olacağız.” şeklinde konuştu.

“KÖROĞLU’NUN MEMLEKETİ BOLU BEYİNE KARŞI DİRENİŞ GÖSTERMİŞ”

Bolu’ya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğan, İzzet Baysal’ı da saygı ile andı. Oğan; “Halk, sefalet içerisinde inim inim enlerken kendisi saraylarda yaşayan Bolu beyine karşı direniş göstermiş Köroğlu’nun memleketi. Bolulular Köroğlu’nun torunlarıdır. Bolu beyinin torunları değildir.  Bolu’ya yeniden geldiğim için mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Bolu’yu Bolu yapan değerlerden birisi olan İzzet Baysal’ı da saygı ile andığımı bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim