Online ve saha eğitimlerini tamamlayan Temel ve Destek AFAD Gönüllüleri, Gönüllü Kimlik Kartlarını tören ile teslim aldılar.

Haber: Oğuzhan Eke

 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesiyle birlikte gönüllü sayısını artırma, daha çok vatandaşa ulaşarak bilinçlendirme ve eğitimleri sıklaştırma hedefi koyan Afet ve Acil Durum Bolu İl Müdürlüğü, Bolu’da ki 1760 gönüllü arasından saha eğitimlerini de tamamlayan 73 gönüllüye gönüllü kimlik kartlarını tören ile teslim etti.

Törene AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can, AFAD Bolu İl Müdürü Cengiz Çavuş, Bolu AFAD Şube Müdürü İbrahim Sarıdoğan, BAİBÜ Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım ve çok sayıda gönüllü katılım gösterdi.

Hedefin daha çok gönüllü sayısına ulaşmak ve daha çok vatandaşa eğitim vermek olduğu vurgulanan törende, gönüllülerden çevrelerindeki herkesi teşvik etmeleri istendi. AFAD Bolu İl Müdürü Cengiz Çavuş, bütün gönüllülerin bir kahraman olduğunu söyleyerek tek tek teşekkür etti.

“TÜRKİYE SIRALAMASINDA İKİNCİ SIRADAYIZ”

Törende açılış konuşmasını yapan AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, Bolu’nun eğitimlerde Türkiye ikincisi olduğunun altını çizerek, “2021 yılı Afet Eğitim Yılı ilan edildi. Türkiye çapında 51 milyon vatandaşımıza afet eğitimi vermek üzere yola çıkmıştık. Bu süreçte Bolu iline düşen rakam ise 254 bindi. 254 bin hedefimizi biz tamamladık. Yüzde 106 oranında bir şeyle, 56 bin 300 civarında Bolulu vatandaşımıza afet bilinçlendirme eğitimi verdik. Türkiye sıralamasında ikinci sıradayız ve eğitimlerimize de devam ediyoruz. Bu eğitimlerimizi tek başımıza yapmıyoruz. Çoğu bölgemizde AFAD Gönüllüsü arkadaşlarımızdan da destek alıyoruz. Başkanlığımızın ülke genelinde, bizlerinde yerel düzeyde protokol imzaladığı kurumlar var. Bu kurumların en başında da Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi geliyor. Üniversitemizin gerek akademik gerekse yönetim kademesinin çoğu AFAD Gönüllüsü. Sayın Genel Sekreter Yardımcımız Nihani Bey de bunlardan birisi, öncülerimizden birisi. Her konuda bizlere destek oluyor” dedi.

“ARKAMIZDA DURAN BÜYÜK BİR ORDUMUZ VAR”

AFAD Gönüllülerinden “kahraman” olarak bahseden ve teşekkürlerini ileten Çavuş, “Arkamızda duran büyük bir ordumuz var. Bize göre her ne kadar az görünse de büyük bir ordu. Çünkü gerçekten bütün arkadaşlarımızla ayrı ayrı görüşmekteyiz ve arkadaşlarımızın hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Ben bu süreçte AFAD Gönüllülük projesine dâhil olarak bizleri yalnız bırakmayan bu kahramanlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Rabbim birliğimizi daim etsin. Kimlik dağıtım törenimiz hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“8 KAMPÜSÜMÜZDE 30 AYRI PROGRAM YAPILDI”

BAİBÜ Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım da üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “BAİBÜ ve Bolu AFAD İl Acil Durum Müdürlüğü olarak 2020 yılında başladık. Personellerimize hizmet içi eğitim kapsamında yangın, deprem ve doğal afetlerde nasıl davranacakları konusunda bir ek genelge kararlaştırmıştık. Bu süreçte il müdürlüğümüz ve ekibi bize destek verdiler. Personellerimize verdiğimiz eğitimde, özellikle temizlik ve güvenlik görevlilerine yönelik bir eğitim tertip etmiştik. İlgi ve alakalarını görünce bunu tüm öğrenci ve personelimize diye yaygınlaştırmak için bir düşüncemiz oldu. Bu doğrultuda kendilerinde talebimiz oldu. Bununla ilgili BAİBÜ ve Bolu Valiliği, AFAD İl Acil Durum Müdürlüğü arasında ‘Depreme Hazır Türkiye, Depreme Hazır Üniversitesi’ sloganıyla bir protokol imzaladık. Bu kapsamda ciddi özverilerle çalışmalar yapıldı. Merkez ve ilçeler olmak üzere 8 kampüsümüzde 30 ayrı program yapıldı” diye konuştu.

“SİZLER BİZİM ELÇİMİZ OLACAKSINIZ”

Bolu’daki gönüllü sayısının arttırılabileceğinin altını çizen AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can ise, “Bolu da toplamda 1760 gönüllümüz var. Bolu için 2 bin, 2 bin 500 civarında Deste AFAD Gönüllüsü ön görülüyor. Nüfus müsait, 15 yaşını doldurmuş nüfusa baktığımız zaman herhalde rahatlıkla Bolu’da bizim 60-70 bin gönüllüyü, Temel AFAD Gönüllüsü yapabiliriz, 2022 içerisinde… Değil mi? Bu mümkün. Dolayısıyla inşallah sizler bizim elçimiz olacaksınız arkadaşlar. Sizler bir fedakârca çalışmanızı Kastamonu, Bozkurt’taki çalışmanızda gösterdiniz. Eminim ki katılamayanlar ayrıca üzüntü taşımışlardır. Sizle bu yola çıkmışsınız, bu yola baş koymuşsunuz. Biz sizlerden sadece bu eğitimlere, etrafınızdaki diğer insanları da katmak adına, diğerlerini de AFAD Gönüllü yapmak adına çaba göstermenizi istiyoruz. Bu sayılarımızı arttırmamız lazım. Destek AFAD saha eğitimlerini aldığınız için, bu eğitimleri başarıyla tamamladığınız için hepinize teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bu Destek AFAD Gönüllüsü kimliklerini aldıktan sonra çalışmalarınız eğitimler olarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim