Bolu’ya gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Türk halkına karşı kurulan kumpasta Erdoğan ile birlikte hareket ediyorsun” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Genel seçimler yaklaşırken, partilerin programları da yoğunlaştı. Bu kapsamda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da Bolu’ya geldi. Gündeme dair değerlendirmede bulunan Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmen sayısına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

“7 BUÇUK MİLYONLA, 3 BUÇUK MİLYON 600 BİN ARASINDAKİ FARKI BİLMİYOR MU?

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı sayıların tutarsız olduğunu aktaran Özdağ, “Kılıçdaroğlu iki açıklama yaptı. Bir tanesi 2021’de,  23 Ekim’de İzmir’de yapılan açıklama, dedi ki ‘Gelecek seçimlerde 6 buçuk milyon yeni seçmen oy kullanacak.’ Washington’a gitti, bir hafta önce, orada yaptığı açıklamada, ‘7 buçuk milyon genç seçmen ilk kez oy kullanacak.’ Şimdi bu çok önemli arkadaşlar. Neden çok önemli, çünkü Türkiye’de her ay seçmen sayısı 72 bin ile 75 bin arasında artıyor. 73 diyelim… 2019 seçimleriyle Haziran 2023’te yapılacak seçimler arasında 51 ay var. 51 çarpı 73 ancak 3 milyon 600 bin civarında. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu, eski bir Maliye Bakanlığı hesap uzmanı olarak; 0000,0’ları hesaplayacak şekilde titiz matematiksel hesaplar yapan bir genel başkan olarak 6 buçuk milyon, 7 buçuk milyonla, 3 buçuk milyon 600 bin arasındaki farkı bilmiyor mu? Bilerek söylüyorsa eğer bunu Kılıçdaroğlu’na soruyorum, neyin hazırlığını yapıyorsun ve kime yardım etmek için yapıyorsun?” dedi.

“KUMPASTA ERDOĞAN İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORSUN”

Sayıların kasıtlı olarak yanlış verilmesi durumunda, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la iş birliği yaptığını ileri süren Özdağ, “Eğer sen, ‘Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağım’ deyip de yeni oy kullanacak seçmenlerin sayısını dâhil bilmiyorsan ve olandan milyonlarca fazla zannediyorsan vah senin partinin haline, vah Cumhuriyet Halk Partisine inanan seçmenin haline. Kılıçdaroğlu, eğer sen gerçek sayıyı biliyorsan ve buna rağmen bir başka sayı hem de 3 milyona yakın fazla seçmen sayısı açıklıyorsan Türk halkına karşı kurulan kumpasta Erdoğan ile birlikte hareket ediyorsun” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İÇİN BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Özdağ, Türkiye’nin bir felaketle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Kılıçdaorğlu’na meydan okuyorum ve bunu seçimlere kadar da sürdüreceğim. Bu sayıların anlamı nedir? Cehalet mi halka ihanet mi? Ortası yok… Ya seçimleri satıyorsunuz ya bu konuda Erdoğan ile iş birliği yapıyorsunuz? Yabancı seçmen sayısını gizliyorsunuz Kılıçdaorğlu, Erdoğan ile birlikte. Türk halkına kumpas kuruyorsunuz ya da korkunç bir cahilsin. Her iki durumda da Türkiye için bir felaketle karşı karşıyayız demektir” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim