(İHA) - Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, Antalya’da düzenlenen “Gastro Antalya” yarışmasında 13 öğrenci ile 4 altın madalya, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, Antalya’da düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (Gastro Antalya) yarışmasına katıldı. Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Ülkü Mine Önek ve Öğretim Görevlisi Alper Çevik danışmanlığında yarışmaya 13 öğrenci katıldı. Dünyanın dört bir yanından onlarca şefin katıldığı etkinlik çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, farklı kategorilerde hazırladıkları 13 tabak ile 4 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Bu sonuçlarla yarışmaya katılan 13 öğrenci de madalya almaya hak kazındı.

Yarışma neticesinde, kızılcık soslu kanlıca mantarlı, pastırmalı pizza ile Hafize Ayça Çetin, limon havyarlı tütsü yoğurtlu, kanlıca mantar dolgulu, siyez bulgurlu içli köfte ile Semanur İnce, siyez bulgurlu keşkek eşliğinde kuzu incik ile Mehmet Eren Tandım ve pancarlı, safranlı kanlıca mantarlı, parmesan soslu makarna ile Esmanur Kerimoğlu altın madalyaya ulaştı.

Et dolgulu bohça makarna, nane yağı ile çırpılmış krema ile Zehra Zengin, kokoreçli tako ile Batuhan Akpınar, mancarlı sushi ile Şükrüye Verep, sebzeli püreli levrek ile Berat Uzunöz ve pekmez soslu tahin kremalı susamlı krokan ile Rabia Can gümüş madalyanın sahibi oldu.

Katmer, portakal sosu, kestane ezmesi ile çikolata dekor ile Eray Berber, karamelli helvalı maskarponlu crumble yatağında limon soslu baba aurhum ile Ceydanur Akbaş, ballı mereng, kahve kremalı lokum ile Ezgi Toy ve pancar ve sarımsak soslu pırasalı levrek ile Erkan Şimşek bronz madalya kazandı.

Yarışmada ayrıca Kastamonu Üniversitesinin 2023 yılı mezunlarından Berna Başboğa da, ustalar kategorisinde yarışarak gümüş madalya kazandı.

Öğrencileri tebrik eden Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, “Mezunlarımızın ve öğrencilerimizin başarıları ile gurur duyuyoruz. Yarışmada üstün bir başarı sergileyerek katıldıkları tüm kategorilerde dereceye girerek madalya kazanan öğrencilerimizi ve hocalarımızı yürekten kutluyoruz” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ