Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, son dönemde artış gösteren korona virüs vakalarının ardından paylaşımda bulundu. Demirkol; Maske, mesafe ve hijyen hatırlatmalarına rağmen. Bulaşmalarda gördüğümüz 'filyasyon hikayeleri' maalesef "yok artık" dedirtiyor” dedi.

 

Haber: Aslı Akış

 

Kontrollü sosyal hayatın başlamasının ardından maalesef son dönemde ilimizde de koronavirüs vakaları artış gösterirken buna paralel olarak ölümlerde arttı.Yapılan testlerde her gün onlarca yeni vakaya rastlanırken Bolu halkının koronavirüsü genel anlamda ciddiye almadığı görülüyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen koronavirüs testi pozitif çıkan ve evde karantina evde karantina süreci geçirmesi gereken vatandaşlar ise sokağa caddeye çıkıyorlar.

 

Özellikle maske ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayanlar ile şehir dışından gelenlerde koronavirüsün ilimizde bu kadar çok yayılmasının en büyük sebeplerinden biri. Öte yandan, Bayram tatilinde büyük şehirlerden ilimize gelenlerin çok sayıda bulaşmalara sebep olduğu tespit edildi.

 

“KUL HAKKINA GİRMEYELİM”

Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, korona virüs ile ilgili yapılan tüm uyarıları dikkate almayanlara sosyal medya hesabından uyardı. Demirkol;  “Bu kadar uyarı yapıldığı halde bulaşmalarda gördüğümüz 'filyasyon hikayeleri' maalesef "yok artık" dedirtiyor. Kimsenin kul hakkına girmeyelim, lütfen” yazarak vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

 

 

Editör: TE Bilisim