Bolu Valisi Erkan Kılıç, Mudurnu Hayvan ve Emtia Panayırı'nın son gününde Mudurnu’yu ziyaret ederek hem ilçede hem de Mudurnu Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun tarihi ilçesi Mudurnu, Vali Erkan Kılıç’ı misafir etti. Mudurnu Hayvan ve Emtia Panayırı'nın devam ettiği ilçedeki gezisinde Kılıç’a, Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik eşlik etti.

Kılıç, ilçe ziyareti kapsamında ilk olarak yapımı yeni tamamlanan Mudurnu Devlet Hastanesinde incelemede bulundu. Görevli personelden bilgi de alan Kılıç, “İlçe halkımızın sağlık hizmetlerini en iyi şekilde karşılamak adına devletimizin yatırımıyla modern ve donanımlı bir devlet hastanesini Mudurnu İlçemizde hayata geçirdik Böyle donanımlı bir tesisin ilçemize kazandırılmasındaki destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca'ya şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, hastanemizin İlimize, İlçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mudurnu ziyaretine yenileme çalışmaları devam eden tarihi Kanuni Sultan Süleyman Camii ve Armutçular Konağı'nda incelemelerde bulunarak devam etti. İlçe merkezini gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

“BİRÇOK TARİHİ ESERİN GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Vali Kılıç, ilçe ziyaretine ilişkin "Mudurnu, geçmişi Selçuklular ve Osmanlı'ya dayanan 'Sakin Şehir' unvanına sahip tarihi bir ilçemiz. Burada birçok tarihi konağı inceledik. Bu konakların bir kısmı onarılmış ve kültür varlıklarımız konumundalar. Onarılmayan konakları da restore edip turizme kazandıracağız... Ata yadigârı olan tarihi, kültürel mirasımıza sahip çıkarak hem ilimizin, ilçemizin turizmde istenilen payı alması hem de bu değerlerimizin yaşatılması adına birçok tarihi eserin gün yüzüne çıkarılması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe gezisi, panayır ziyareti ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim