Bolu Belediyesi ve Mudurnu Belediyesi’nin düzenlediği açık hava iftarında bin 250 kişi hep birlikte oruç açtı.

Ramazan ayı boyunca Bolu Kent Meydanı’ndaki iftar çadırında her gün yaklaşık bin kişiye iftar veren Bolu Belediyesi ilçelerde de iftar vermeye başladı. Bu kapsamda ilk iftar yemeği Mudurnu’da gerçekleşti. Bolu Belediyesi ve Mudurnu Belediyesi’nin ilçe semt pazarında ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde, yaklaşık bin 250 Mudurnulu açık havada iftar yaptı. İftara Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Taşkesti Belde Belediye Başkanı Tahsin Özcan da katılarak, vatandaşlarla birlikte oruç açtılar.

 BAŞKAN ÖZCAN MASALARI TEK TEK DOLAŞTI

İftardan önce alana gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Mudurnu İlçe Başkanı Sami Özdemir, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve bazı Bolu Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte tüm masaları tek tek dolaştı ve iftara gelen vatandaşlarla sohbet edip, Ramazan aylarını kutladı. Yoğun ilgi gören Özcan, fotoğraf isteklerini de geri çevirmeyerek ilçe sakinleri ve öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

“ÇOK DAHA BÜYÜK İFTARLAR YAPACAĞIZ”

İftarın ardından bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilçelerdeki iftar etkinliklerinin başlangıcını Mudurnu’da yaptıklarını belirterek, “2 yıldır covid-19 dolayısıyla toplu iftarlar, etkinlikler yapılamıyordu. Çok şükür bu kısıtlamalar kalktı. O nedenle bu sene Mudurnu’dan başlayarak ilçelerimizde birlikte bir iftar programı organize edelim istedik. Sağ olsun Mudurnu Belediye Başkanımız da uygun gördüler. Bugün toplu iftarlarımıza Mudurnu’dan başladık. Ve şunu gördük ki biz 1000 kişilik iftar hazırlamıştık ama bundan sonraki yıllarda çok daha büyük iftarlar yapacağız. Bu kalabalıktan bunu gördüm. Bu akşam davetimize icap edip buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bolu Belediyesi’nin ilçelerde, ilçe belediyeleriyle ortaklaşa düzenlediği iftarların 2’ncisi Göynük ilçesinde gerçekleşecek.

 

Editör: TE Bilisim