Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında Bolu Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından kutlama yemeği düzenlendi. Bolu Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Çetinkaya’nın da katıldığı kutlama gecesine sanatçı Dilber Ay damgasını vurdu.

Türkiye’de 25 yıldır, Bolu’da 15 yıldır düzenlenen Dünya veteriner hekimler günü kutlandı. Bilim ve eğlencenin bir arada olduğu kutlama gecesi, Bolu Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlendi. Bolu Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Çetinkaya, Bolu Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bahadır Öztürk, oda başkanları ve birçok davetli katıldı. Bu sene 255. Yılını dolduran Dünya Veteriner Hekimler gününe sanatçı Dilber Ay damgasını vurdu. Sahne aldığı gecede okuduğu ilk eserin ardından davetlilerin yanına giderek şarklı söyleyen Dilber Ay her masaya giderek geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecede açılış konuşmasını yapan Bolu Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bahadır Öztürk, ”Bu günlerdeki amacımız bilimsel şölen ve insanlığa fayda sağlamaktır. Bu yılki temamız anti mikrobiyal direnç ve farkındalıktan eyleme olarak belirlenmiştir. Bilindiği üzere antibiyotikler hem hayvanlarda hem insanlarda kullanılmaktadır. Hayvanlarda kullanılanlardan insanlara belli bir direnç geçmektedir. Bunu önlemek için çalışmalarımızı yapmaktayız.” dedi.

Öztürk’ün ardından kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Çetinkaya, konuşmasında, “Bolu Belediyesi olarak sizlerle bir arada olduğumuz bir projemiz var sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılanması hakkında bu kapsamda 34 veteriner hekime eğitim ve sertifikaları verildi bu uygulama ve eğitimlere de devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Çetinkaya konuşmasının ardından Bolu’da Veteriner Hekimlik mesleğinde 25. Yılını dolduran Mehmet Ak’a plaket taktim etti ve kutlama gecesinin pastasını kesti.

Kutlama gecesine konuk sanatçı olarak katılan Dilber Ay sahneye çıkarak davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Her konuğun masasına giderek bir şarkı söyleyen Dilber Ay davetlilerden büyük alkış topladı.

Editör: TE Bilisim